Rippel világrekord a Sportarénában
Dátum: 2007. december 10., hétfő, 8:05
Az ez idáig ötszörös világrekorder, kétszeres Állami díjjal kitüntetett Rippel testvérek és a tizenháromszoros világbajnok fogathajtó Lázár testvérek a fizika törvényeit semmibe véve egy 40 km/h-s sebességgel vágtázó négyes fogaton végrehajtották minden eddiginél veszélyesebb világrekordjukat.

2007. december 8-án, a Papp László Sportarénában hangos üdvrivalgással köszöntötte a teltházas közönség a két testvérpárt, majd tombolt, amikor elkezdődött a rekord. A világcsúcs egy kisebb, ám annál ijesztőbb balesettel végződött, de a rekord így is sikeres.

A Rippel testvérek fél éve készülnek intenzíven a 6. világrekordjukra, amelynek házigazdája

Megyeri János, a Rippel testvérek látványtervezője, egyben a Reneszánsz Panoptikum tulajdonosa volt. A világrekord fővédnöki tisztjét, a világklasszis bokszoló, Erdei Zsolt „Madár” töltötte be.Rippel Ferenc és Viktor már felállított rekordot földön, víz felett és levegőben, ám arra még nem volt példa, hogy egy harmadik emberre, továbbá négy lóra bízzák az életüket. Most megvalósult a testvérpár álma, és egy száguldó négyes fogaton mutatták be a speciális felkarállást, 1 perc 8 másodpercen keresztül.

„Elmondhatatlanul boldogok vagyunk azért, mert sikerült felállítani a 6. világrekordot. Bár szinte semmit sem tartunk veszélyesnek, mégis figyelembe kellett vennünk a realitást, és számolnunk kellett azzal, hogy roppant sok a rajtunk kívül álló, kiszámíthatatlan tényező, amelyek miatt akár kudarcba is fulladhatott volna a rekord. Hiszen a lovak nincsenek hozzászokva az ilyen jellegű szerepléshez, a fogatot hajtó Lázár Zoli számára is teljesen új kihívást jelentett ez a feladat. Arról nem is beszélve, hogy mi sem bíztuk az életünket másra a rekordjaink során, főként nem vágtázó lovakra” - mondja Rippel Viktor.„Úgy érzem, hogy az 1 perc 8 másodperces rekordidő igen szép eredmény. Persze örültem volna, ha tovább tudjuk tartani magunkat, de sajnos mivel nagy sebességgel vágtáztak a lovak, az egyik kanyarban olyan nagy centrifugális erő nehezedett rám, hogy kibillentem az egyensúlyomból. Utána még megpróbáltam felegyenesedni, de a kocsin lévő speciális szerkezetbe beakadt az ujjam, ami miatt majdnem leestem. Ám láttam, hogy ismét kanyarodni fogunk, és ekkor döntenem kellett: ha akkor leugrok, veszélybe sodrom mindhármunk és a lovak életét, hiszen a kanyar miatt épp Lázár Zolira estem volna. Ezért hagytam, hogy kisodródjak az egyensúlyi helyzetből, és a három méteres magasságból a földre vetettem magam. Szerencsére kisebb horzsolásokkal és egy ujjtöréssel megúsztam, de ez igazán semmiség ahhoz képest, hogy immár hatszoros világrekordernek tudhatjuk magunkat” – újságolja boldogan Rippel Ferenc.

Az extrém akrobatika koronázatlan királyai ismét világszínvonalú produkciót hajtottak végre. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a Papp László Sportaréna közönsége tomboló tapsviharral köszöntötte őket. A Rippel testvérek ígérik, hogy hamarosan ismét egy fergeteges világrekorddal rukkolnak elő. Hiszen szeretnék megvalósítani régi álmukat, hogy tízszeres világrekorderek legyenek. Rippelék hangsúlyozzák, hogy – mint ahogy eddig – ezt követően is hazánkban szeretnék további világcsúcsaikat felállítani, hiszen ízig-vérig magyarnak érzik magukat.  Azt azonban nem lehet tudni, hogy a későbbiekben is a Lázár testvérek és a lovak közreműködésével akarnak világcsúcsot felállítani. A fergeteges esemény után mind a négyen csupán annyit mondtak: olyan jól érezték magukat a közös munka során, hogy mindenre nyitottak a jövőt illetően.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„Aki az érvelést nem tudja támadni, az érvelőt támadja."
Paul Valéry
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ