A Peking Akrobata Csoport nyerte a Cirkuszfesztivált
Dátum: 2008. január 28., hétfő, 13:33
A Peking Akrobata Csoport nyerte el a hetedik Nemzetközi Cirkuszfesztivál arany fokozatát.

Tizenegy ország csaknem száz artistája vett részt a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, amelyet január 24-től rendeztek meg a Fővárosi Nagycirkuszban.

A zsűrinek igen nehéz dolga volt, mert több fellépő is megérdemelte volna az arany fokozatot, de sajnos csak egyet lehetett adni. A Peking Akrobata Csoport görgő, egyensúlyozó számot adott elő és amit bemutattak az a fizika megcsúfolása volt. Egészen káprázatos produkciót láthatott tőlük a közönség - mondta Pósfai Zoltán, a Fővárosi Nagycirkusz sajtószóvivője a távirati irodának.

A nemzetközi szakértőkből álló zsűri eredetileg két ezüst fokozatot akart adni, de a kiemelkedő produkciók miatt hármat osztott: a White Crow nemzetközi rúddobó akrobatacsoportnak, a Fehéroroszországból érkező Narkevich ugródeszka akrobatacsoportnak és az ukrajnai Dima Shine kézegyensúlyozónak.

A magyar Mr. és Mrs. Dittmar család vígjátékával bronz fokozatot nyert. Akárcsak az amerikai Rob Torres komikus, az olasz Glen Nikolodi kézegyensúlyozó és a Flying Spiders nevű kínai csoport.

Az Európa díjat a Shaman művésznevű oroszországi zsonglőr érdemelte ki. A legjobb magyar artistának járó különdíjat a Duo Deltai - Deltai István és Deltai Gábor - kézegyensúlyozó páros kapta. A legjobb külföldi artistának járó különdíjat az orosz, The Net nevű gumiasztal akrobata csoport kapta.

Az eredményeket már vasárnap közölték a művészekkel, de a hétfő esti gálán ünnepélyes keretek között is bejelentik a helyezéseket és átadják a díjakat.

Az ötnapos esemény nem csak verseny és közönségszórakoztató produkció volt, hanem a egyben „piac" is, amelyen cirkuszigazgatók, menedzserek válogattak a műsorok közül. A fesztiválon bemutatkozó ifjú magyar artistákkal is kötöttek szerződést a cirkuszi szakemberek. Többségük külföldi meghívást kapott Németországba, Olaszországba és Angliába - közölte Pósfai Zoltán.

A Fővárosi Nagycirkuszban Fesztivál Plusz címmel február másodikától látható új műsor, amelyben szerepel néhány fesztiváldíjazott - egyelőre még nem tudni, hogy ki - más artistaprodukciók, bohócok, idomított állatok (róka, galamb, sas, kacsa, cica) műsorával együtt.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
Aforizmák
„Imádom az ellenségeimet, ha értelmesek, ugyanannyira viszolygok az ostobáktól, akik megvédenek."
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ