Cirkuszsátor építése közben halt meg egy munkás
Dátum: 2008. március 18., kedd, 17:47
Meghalt egy 29 éves román állampolgárságú munkás a Magyar Nemzeti Cirkusz sátrának építése közben kedden Miskolcon. A munkavédelmi felügyelőség szerint szabálytalanság okozta a bajt.

Az építőmunkások a sátor felállításán dolgoztak, amikor egyikükre fémelemek borultak - közölte Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

A román munkás életét - aki munkavállalási engedéllyel dolgozott - a kiérkező mentősök nem tudták megmenteni, a helyszínen meghalt - tette hozzá, megjegyezve: közigazgatási eljárás keretében szakértők bevonásával vizsgálják a baleset körülményeit.

Szabó József, az Észak-magyarországi Munkavédelmi Felügyelőség igazgatóhelyettese az MTI-nek elmondta: a munkások egy konténerből fémből készült kerítéselemeket pakoltak ki, ezek súlya egyenként mintegy 50 kilogramm. Tizenegy elem beszorult a konténerbe, ezeket igyekezett a fiatal férfi kiszabadítani, a rácsok - körülbelül féltonnányi vas - azonban ráborultak.

A felügyelőség azonnal felfüggesztette az ilyen, eldőlés ellen nem biztosított raktározást, a cirkuszra vélhetően pénzbüntetést rónak ki. Ennek felső határa elérheti a 10 millió forintot is.

 Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
 
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
Aforizmák
„ Ha valaki alacsony, azon nincs mit nevetni. Amíg talpazatra nem áll."
Ancsel Éva
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ