Kultúra a cirkuszi porondon
Dátum: 2008. július 23., szerda, 8:06
Négy év után újraavatják a mostari Öreg hidat az európai cirkusz fesztivállal, szimbolizálva a város horvát és bosnyák lakosságának kibékülését és közös életét.

Akrobatákkal, zenével, tánccal, vallási, kulturális és etnikai csoportok felvonulásával kezdődött kedden este a színes parádé. A Neretva-folyó mentén fekvő város a délszláv háború idején két részre szakadt, egy muzulmán és egy katolikus városrészre. Az Európai Unió ezen a szétszakítottságon próbál ilyen módon is segíteni - mondta a Nezavisne Novine című szarajevói napilapnak Sasa Gavric, az egyik szervező, a boszniai Goethe Intézet munkatársa.

A Goethe Intézet mellett a szarajevói német nagykövetség, a Francia Intézet és a nagykövetség, valamint az osztrák diplomáciai misszió is részt vállalt a cirkusz fesztiválból.

Akrobaták, bűvészek és utcaszínházasok Bosznia-Hercegovinából, Ausztriából, Svájcból, Szlovéniából, Belgiumból, Horvátországból és Olaszországból fogják szórakoztatni kicsiket és nagyokat, muzulmánokat és katolikusokat három napon át Mostarban.Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
 
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
Aforizmák
„ ...nem mindenki oroszlán, aki az akar lenni."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ