Hírek
December 8-án tartja a Saltimbanco című showműsor első előadását a Cirque du Soleil a Papp László Budapest Sportarénában. A műsort az érdeklődők december 8-án, 9-én és 10-én 20 órától, december 11-én 16 és 20 órától, 12-én pedig 17 órától láthatják - tájékoztatott a fellépéseket szervező Live Nation.
Hírek
A Beatles és Elvis után jövőre Michael Jackson számain alapuló turnét szervez a világhírű kanadai Cirque du Soleil társulata.
Hírek
Egy teljes oldalon méltatta kedden Schilling Árpád legújabb rendezését a Libération című francia napilap.
Hírek
Az állatvédők legnagyobb megelégedésére a világon elsőként Bolíviában elfogadták azt a törvényt, amely kimondja, hogy a cirkuszok többé nem szerepeltethetnek állatokat.
Hírek
Marcel Marceau lánya és hívei hasztalanul próbálták megakadályozni a világhírű francia pantomimművész hagyatékának e hétre kitűzött elárverezését.
Hírek
Régóta eszköze a humor a terápiának Németországban, egy most véget ért bohóckongresszus azonban megállapította: nemcsak az orvosokból és az ápolónőkből van hiány, hanem a kórházi bohócokból is.
Hírek
Igazi klasszikus, hagyományos cirkuszi műsort láthat a közönség az idén 120 éves Fővárosi Nagycirkusz színpadán; a Jubileumi Gála című előadás első alkalommal szombaton várja az érdeklődőket.
Hírek
Shaolin Kung Fu Show címmel a kínai harcművészetet, a kungfut ismerteti meg a nézőkkel a Fővárosi Nagycirkuszban látható nagyszabású bemutató; az előadás premiere szombaton lesz.
Hírek
A 2008-as mindent elsöprő első kiadás után jövő májusban a Sensation visszatér Magyarországra. 2009. május 16-án több mint 10.000 látogató lesz szem- és fültanúja a „Fehér Óceán” című show-nak Budapesten a Budapest Sportarénában
Hírek
A világhírű Rippel testvérek 2004 óta rendszeresen ámulatba ejtik a közönséget lélegzetelállító világrekordjaikkal. Október 19-én, a Papp László Sportarénában tartandó Arénap rendezvényen immár a 7. rekordkísérletüket mutatják be.
Hírek
Életének 93. évében elhunyt Domonkos Zoltánné, a híres Dedi bohóc partnere és özvegye, az Artistaképző volt munkatársa - tudatta a Magyar Cirkusz és Varieté Kht., valamint a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola.
Hírek
Négy év után újraavatják a mostari Öreg hidat az európai cirkusz fesztivállal, szimbolizálva a város horvát és bosnyák lakosságának kibékülését és közös életét.
Hírek
Macskaidomító trükkjük ellopása miatt indított pert New Yorkban két orosz cirkuszművész korábbi menedzserei ellen.
Hírek
„A hajó a városod utcáin úszik. Titokzatos legénysége az ismeretlen vidék felfedezésére indul. Ahol a hajó megáll, a város feléled és átformálódik: kertek válnak át paradicsomi öböllé, egy tér csodálatos korallzátonnyá, és talán még egy kincses szigetté…” A Sziget idei utcaszínház- szenzációja, a Malabar társulat csodákat művel, s repíti a szigetlakókat a humor és az álmok világába augusztus 11-16-között, minden nap, este 10 órától.
Hírek
Az Alternatív Cirkusziskola végzős növendékei (a Hippodrom Társulat) minden évben egy-egy új vizsgaelődást készítenek, melyet hat-nyolc előadásban mutatnak be közönség előtt. Idén április 16-án este 20-órakor, a cirkuszművészet hivatalos fellegvárában, a Fővárosi Nagycirkuszban mutathatják be tudásukat, s előadásukat Családi kör címmel.
Hírek
Jubileumi gála ráadás címmel új műsor látható szombattól a Fővárosi Nagycirkuszban; az előadás - amelyben rengeteg állat látható, még zebra és kenguru is - az intézmény 120. évfordulójához kapcsolódó, az elmúlt fél évben ment előadás folytatása, és sok tekintetben arra épül.
Hírek
Marcel Marceau világhírű pantomimművész hagyatéka - egyebek között a védjegyének számító cilinder, valamint a tengerészruha - a várt duplájáért, közel félmillió euróért kelt el egy párizsi árverésen.
Hírek
A cirkusz nem mindig csillog és repked, néha benne vagyunk mi is, az érzéseink, a gondolataink, a viszonyaink. A bemutatkozó társulatok kísérleteznek. Új megfogalmazáson, új hangvételen… a zsonglőrködés, a színház, a tánc és a test összefüggésein.
Hírek
Elárverezik a legendás pantomimművész, a két éve elhunyt Marcel Marceau hagyatékát; "Monsieur Bip" kincsei közül a keserédes bohóc jelmeze is kalapács alá kerül a kétnapos májusi aukción.
Hírek
Egy íróasztal mögött fej nélküli férfi ül csendben, majd a dolgozólámpa fényében fellapozza az összes arcát. Van itt önjáró próbababa, fehér labdákkal zsonglőrködő műkéz és különös, vetített városok, ahol ember és árnyék ki-be sétál. Varázslatokkal teli, furcsán sötét, öntörvényű világ Ville Walo & Kalle Hakkarainen cirkusza. Szürreális kirakós játék.
Hírek
A Gaff Aff szemet gyönyörködtető, egyszerre burleszk-szerűen humoros és metszően kritikus cirkusza lendületet ad az új esztendőnek! Karton-kavalkád és egy csetlő-botló kishivatalnok – napi körforgás egy hatalmas lemezjátszó korongján.
Hírek
Négy tigris társaságában került teljes sötétségbe egy cirkuszi előadás közepén egy idomár Csehországban.
Hírek
Az új műsorból kimaradt bohócok tüntettek a Fővárosi Nagycirkusz előtt, mialatt az intézményben a premier előtti sajtóbemutató zajlott csütörtökön.
Hírek
Lírai vallomás az emberi testről, játékos és intelligens kísérletezés fénnyel és árnyékkal. A japán-francia koprodukcióban készült új cirkuszi előadás az emberi testtel és annak anatómiájával tett kísérletek kivételesen finom és szórakoztató művészi megfogalmazása.
Hírek
Öt új tigriskölyökkel bővült a Siegfried és Roy bűvészpáros által létrehozott Las Vegas-i nagymacskatenyésztő program.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„Céltalan élet nem lehet tiszta."
Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ