Hírek
Igazi klasszikus, hagyományos cirkuszi műsort láthat a közönség az idén 120 éves Fővárosi Nagycirkusz színpadán; a Jubileumi Gála című előadás első alkalommal szombaton várja az érdeklődőket.
Hírek
Shaolin Kung Fu Show címmel a kínai harcművészetet, a kungfut ismerteti meg a nézőkkel a Fővárosi Nagycirkuszban látható nagyszabású bemutató; az előadás premiere szombaton lesz.
Hírek
A 2008-as mindent elsöprő első kiadás után jövő májusban a Sensation visszatér Magyarországra. 2009. május 16-án több mint 10.000 látogató lesz szem- és fültanúja a „Fehér Óceán” című show-nak Budapesten a Budapest Sportarénában
Hírek
A világhírű Rippel testvérek 2004 óta rendszeresen ámulatba ejtik a közönséget lélegzetelállító világrekordjaikkal. Október 19-én, a Papp László Sportarénában tartandó Arénap rendezvényen immár a 7. rekordkísérletüket mutatják be.
Hírek
Életének 93. évében elhunyt Domonkos Zoltánné, a híres Dedi bohóc partnere és özvegye, az Artistaképző volt munkatársa - tudatta a Magyar Cirkusz és Varieté Kht., valamint a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola.
Hírek
Négy év után újraavatják a mostari Öreg hidat az európai cirkusz fesztivállal, szimbolizálva a város horvát és bosnyák lakosságának kibékülését és közös életét.
Hírek
Macskaidomító trükkjük ellopása miatt indított pert New Yorkban két orosz cirkuszművész korábbi menedzserei ellen.
Hírek
Meghalt egy 29 éves román állampolgárságú munkás a Magyar Nemzeti Cirkusz sátrának építése közben kedden Miskolcon. A munkavédelmi felügyelőség szerint szabálytalanság okozta a bajt.
Hírek
A gyerekek nem szeretik a bohócokat, és még a nagyobbak is félnek tőlük – ez derült ki egy brit felmérésből.
Hírek
James Thiérrée hegedűs, artista, akrobata, a cirkusz és a pantomim mestere telt házak előtt lépett fel heteken át társulatával, a Compagnie du Hanneton-nal (Cserebogár-társulat) a londoni Sadler Wells színházban.
Hírek
A világhírű Rippel testvérek évről évre gondoskodnak arról, hogy ámulatba ejtsék, egyben megdöbbentsék a közönséget. Az artista művész testvérpár már öt életveszélyes világrekordot tud maga mögött, december 8-án azonban új rekordra készülnek: négy lóra és két emberre bízzák életüket.
Hírek
Magas színvonalú, látványos produkcióval érkezett Budapestre a Kínai Nemzeti Cirkusz, amelynek műsora szeptember 29-től, péntektől látható a Fővárosi Nagycirkuszban.
Hírek
Súlyosan megsérült egy elfuserált mutatvány közben „Tenko hercegnő" hírneves japán illuzionista, Kim Dzsong Il dél-koreai diktátor kedvenc bűvésze.
Hírek
Egy íróasztal mögött fej nélküli férfi ül csendben, majd a dolgozólámpa fényében fellapozza az összes arcát. Van itt önjáró próbababa, fehér labdákkal zsonglőrködő műkéz és különös, vetített városok, ahol ember és árnyék ki-be sétál. Varázslatokkal teli, furcsán sötét, öntörvényű világ Ville Walo & Kalle Hakkarainen cirkusza. Szürreális kirakós játék.
Hírek
A Gaff Aff szemet gyönyörködtető, egyszerre burleszk-szerűen humoros és metszően kritikus cirkusza lendületet ad az új esztendőnek! Karton-kavalkád és egy csetlő-botló kishivatalnok – napi körforgás egy hatalmas lemezjátszó korongján.
Hírek
Négy tigris társaságában került teljes sötétségbe egy cirkuszi előadás közepén egy idomár Csehországban.
Hírek
Az új műsorból kimaradt bohócok tüntettek a Fővárosi Nagycirkusz előtt, mialatt az intézményben a premier előtti sajtóbemutató zajlott csütörtökön.
Hírek
Lírai vallomás az emberi testről, játékos és intelligens kísérletezés fénnyel és árnyékkal. A japán-francia koprodukcióban készült új cirkuszi előadás az emberi testtel és annak anatómiájával tett kísérletek kivételesen finom és szórakoztató művészi megfogalmazása.
Hírek
Öt új tigriskölyökkel bővült a Siegfried és Roy bűvészpáros által létrehozott Las Vegas-i nagymacskatenyésztő program.
Hírek
A legnagyobb vonzerőt valószínűleg a állatszámok jelentik, de nem hiányoznak a bohócok, erőemelők, zsonglőrök és artisták sem a Fővárosi Nagycirkusz legújabb műsorából, a Cirkuszparádéból, amelynek bemutató előadására szombaton kerül sor.
Hírek
A Peking Akrobata Csoport nyerte el a hetedik Nemzetközi Cirkuszfesztivál arany fokozatát.
Hírek
Január 14-én hétfőn a Brass in the Five előadását láthatják az Új Színház Stúdiószínpadán. Az elsősorban gyermekeknek ajánlott interaktív mesepantomim, a Brass-cirkusz, Méhes Csaba táncos és a Brass in the Five nevezetű rézfúvós formáció előadásában látható. Az együttes ezúttal arra társult, hogy a cirkusz meze alatt különleges zenei élményben részesítsék a fiatal (és korosabb) nézőket.
Hírek
Az ez idáig ötszörös világrekorder, kétszeres Állami díjjal kitüntetett Rippel testvérek és a tizenháromszoros világbajnok fogathajtó Lázár testvérek a fizika törvényeit semmibe véve egy 40 km/h-s sebességgel vágtázó négyes fogaton végrehajtották minden eddiginél veszélyesebb világrekordjukat.
Hírek
A kanadai Cirque du Soleil (Napcirkusz) október 30-án és 31-én a Budapest Sportarénában mutatja be a szokásos cirkuszi előadásoktól teljesen eltérő produkcióját.
Hírek
A FUSK szürrealista utazás Shakespeare drámáinak világában bohócok, akrobaták, élő zene és megannyi zsonglőr társaságában! A Royal Bones egy újonnan alakult dán kortárs cirkusz társulat. A tíztagú csapat előadói sokoldalúan képzett művészek, akik a cirkusz, a tánc, a színház és a zene területén egyaránt jártasak.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
 
Aforizmák
„ A regényírásnak három szabálya van. Sajnos senki sem tudja, mik azok."
Somerset Maugham
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ