Hírek
A világhírű Rippel testvérek évről évre gondoskodnak arról, hogy ámulatba ejtsék, egyben megdöbbentsék a közönséget. Az artista művész testvérpár már öt életveszélyes világrekordot tud maga mögött, december 8-án azonban új rekordra készülnek: négy lóra és két emberre bízzák életüket.
Hírek
Magas színvonalú, látványos produkcióval érkezett Budapestre a Kínai Nemzeti Cirkusz, amelynek műsora szeptember 29-től, péntektől látható a Fővárosi Nagycirkuszban.
Hírek
Súlyosan megsérült egy elfuserált mutatvány közben „Tenko hercegnő" hírneves japán illuzionista, Kim Dzsong Il dél-koreai diktátor kedvenc bűvésze.
Hírek
A Fővárosi Nagycirkusz március 31-én kezdődő új műsorában nem csak a földön, a levegőben, hanem a vízben is látványos attrakciókat láthat a közönség.
Hírek
A Fővárosi Nagycirkusz legújabb műsora nem fukarkodik a bohóctréfákkal, állatos számokkal, légtornász-és ugródeszka bemutatókkal: a Nevess velünk! című, január 20-án kezdődő előadássorozat garantáltan jókedvre deríti a nézőket.
Hírek
Leherapta egy cirkuszi porondmester hüvelykujját egy krokodil előadás közben, és a közönség tombolva ünnepelt.
Hírek
Indiai elefántok, lovak, tacskók mellett Európában még nem ismert külföldi szereplők lépnek fel a Fővárosi Nagycirkusz őszi előadásain.
Hírek
Lezuhant a magasból és életét vesztette egy 26 éves fehérorosz artista a nyugat-írországi Scariff faluban a hétfőn esti előadáson.
Hírek
Két évvel ezelőtt hozta létre a Magyar Cirkusztörténeti és -elméleti Kutató Alapítványt H. Orlóci Edit cirkuszkutató. Az alapítvány tavasszal tudományos konferenciát rendezett, később kutatási pályázatot írt ki egyetemisták részére. A konferencián elhangzott előadásokból és a legjobb pályamunkákból szerkesztett könyv nemrégiben jelent meg.
Hírek
A Magyar Cirkusz és Varieté Kht. idén tizenkettedik alkalommal mutatja be utazó téli gálaműsorát, amellyel november 25-én indul országos vendégszereplésre, és december 19-én fejezi be a turnét.
Hírek
A kanadai Cirque du Soleil (Napcirkusz) október 30-án és 31-én a Budapest Sportarénában mutatja be a szokásos cirkuszi előadásoktól teljesen eltérő produkcióját.
Hírek
A FUSK szürrealista utazás Shakespeare drámáinak világában bohócok, akrobaták, élő zene és megannyi zsonglőr társaságában! A Royal Bones egy újonnan alakult dán kortárs cirkusz társulat. A tíztagú csapat előadói sokoldalúan képzett művészek, akik a cirkusz, a tánc, a színház és a zene területén egyaránt jártasak.
Hírek
Képzeljük el az új cirkusz csodagyerekeként ünnepelt Aurélien Bory (a Trafóban tavaly májusban bemutatott Plan B rendezője) és a marokkói tengerparton gyakorlatozó akrobaták találkozását! Ez a Taoub – a cirkusz, a színház és a videóvetítés lélegzetelállító keveréke, egy különleges szövetű előadás.
Hírek
Évtizedek óta fennáll a gyanú, hogy megmérgezték Harry Houdinit - eredeti nevén Weisz Eriket (1874-1926) -, a világhírű szabaduló művészt, ezért most unokaöccse a földi maradványok exhumálását szorgalmazza, hogy igazságügyi orvosszakértők megvizsgálhassák, és pont kerülhessen a rejtélyes ügy végére.
Hírek
December 30-án szombaton 22-órakor lesz a Szív-Cirkusz Varieté előadása az A38 Hajón. Kapunyitás 21-órakor lesz.
Hírek
Zsonglőr-költemény és digitális varázslat - lehet-e zsonglőrködni labda nélkül? Mi történik, ha egy zsonglőrt és egy csellistát „magára hagyunk” egy különös világban – vetített testek között, vetített térben – ahol szabadon és a bevetett új technológiáknak köszönhetően, korlátok nélkül játszhatnak hanggal, labdával, látvánnyal? És nem utolsósorban magával a „hagyományos” zsonglőrködés fogalmával…
Hírek
Teltháznak teltház volt, annyi bizonyos. Rengetegen voltak kíváncsiak a cseh Continuo Theater vendégszereplésére a Jövő Házában. Amíg kiöltözött nézőtársaimmal egyetemben, kilövésre készen, a bezárt ajtó előtt toporogtam, Rudolf Pétert és Nagy-Kálózy Esztert pillantottam meg. Ők is ott álldigáltak velünk a biztonsági ember eltorlaszolta bejárat előtt. A tét nem volt kicsi, hiszen a helyeket érkezési sorrendben foglalhattuk el. S ha már így van, tartottam magam a szabályhoz, miszerint magyar ember ott tolakszik, ahol tud.
Hírek
A gravitáció és az illúzió uralkodik (vagy mégsem?) ebben a zsonglőrködéssel, akrobatikával és térbeliséggel dolgozó darabban. Egy tökéletes – matematikai pontossággal készített – terv, melyből nem hiányozhatnak a kung-fu jelenetek, sem a Mátrixra és a japán animékre tett utalások. Új cirkusz és invenciózus díszlet ezúttal franciásan, a Trafóban.
Hírek
A karácsony olyan ünnep, amikor akár a világ túlsó végéből is hazautaznak az emberek, azért, hogy a családjukkal lehessenek. Az artisták egész esztendőben a világot járják, ám aki teheti, év végére ugyancsak hazajön. S ha már itt van:
Hírek
Akármilyen hihetetlen, mi magyarok, akik valaha olyan jól el voltunk eresztve bohócokkal, most bohóchiányban szenvedünk. Olyannyira, hogy kénytelenek vagyunk még az időnkénti magyar artistákból szerveződő előadásokra is külföldi bohócokat szerződtetni.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„ Bármennyi jót mondanak is rólunk, ezzel semmi újat nem adnak a tudtunkra."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ