Kizöldült a Tokiói Filmfesztivál
Dátum: 2008. október 18., szombat, 17:40
Vörös bársony helyett zöld, újrahasznosított műanyag flakonokból készült szőnyegen vonultak a fel a hírességek, köztük Julainne Moore és John Woo a Tokiói Filmfesztivál szombati megnyitó ünnepségén; a szín- és anyagváltozás a seregszemle idei témájára, a környezetvédelemre hívja fel a figyelmet.

A huszonegyedik alkalommal megrendezett, egyszerre csillogó és környezettudatos seregszemle idén indított ökológia-kategóriájában a környezet témájával foglalkozó játékfilmek, valamint a klímaváltozást feltáró, illetve különböző állatfajok életébe bepillantást engedő dokumentumfilmek kerülnek bemutatásra - mondták el a fesztivál szervezői.

A kilencnapos vetítéssorozaton versenyen kívül John Woo legújabb filmjét, a Red Cliffet (Vörös szikla) is bemutatják. Az Ál/arcot és a Mission Impossible második részét jegyző rendező 16 éve nem forgatott Kínában, nemrég befejezett, 80 millió dolláros összköltségű alkotása szakértők szerint a valaha készült legdrágább ázsiai film.

A harmadik századi Kínába repítő, látványos kalandfilm több szereplője, köztük a népszerű japán színész Tony Leung és A repülő tőrök klánja sztárja, a pimaszul jóképű Kanesiro Takesi is részt vett a fesztiválmegnyitón.

A japán fővárosban folyó filmes seregszemle 100 ezer dolláros fődíjáért 15 alkotás verseng a világ különféle tájairól.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„ A pesszimista azt hiszi, hogy minden nő könnyelmű, az optimista reméli."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ