MittelCinemaFest
Dátum: 2008. november 5., szerda, 14:43
Tizenegy új olasz filmmel találkozhat a magyar közönség a budapesti Puskin moziban a csütörtökön kezdődő MittelCinemaFest – Közép-Európai Olasz Filmfesztiválon.

Mint Giovannni Cataluccio, a fesztivál magyarországi koordinátora a szerdai budapesti sajtótájékoztatón elmondta, a november 16-ig tartó MittelCinemaFest a hagyományoknak megfelelően idén is számos olasz alkotót lát vendégül. A díszvendégek között lesz Pupi Avati rendező, Sergio Rubini rendező, színész, Carla Cavalluzzi forgatókönyvíró és Isabella Ragonesi színésznő.

Giovanni Cataluccio beszámolt arról, hogy a fesztivál programjában szerepel a Velencei Biennálén életműdíjjal kitüntetett Ermanno Olmi Száz szegecs című filmje és a 70. születésnapját kedden ünneplő Pupi Avati A rejtekhely című alkotása, de a hazai nézők láthatják a legsikeresebb idei olasz filmet, az Andrea Molaioli által rendezett A tó leánya című krimit is.

A MittelCinemaFest során a Puskin mozi bemutatja Paolo Virzí Az egész élet előtted áll, Luca Lucini Szerelem, hazugságok és foci, Silvio Soldini Felhős hétköznapok, Federico Moccia Bocsáss meg, de szerelmemnek hívlak, Carlo Mazzacurati A megfelelő távolság, Anna Negri Fogadj vissza, Sergio Rubini Első pillantásra és Giorgio Diritti A szél a maga útját járja című filmjét is. A fesztivál filmjeit a Puskin mozi este 8 órától vetíti, olasz nyelven, magyar nyelvű szinkrontolmácsolással, angol feliratokkal.

A hatodik alkalommal megrendezett seregszemlét követően az Uránia Nemzeti Filmszínház november 17. és 25. között Pupi Avati munkásságának szentelt retrospektív sorozattal várja a mozinézőket.

 


Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„ Jótettért azt várd, hogy további jótetteket várjanak tőled."
Osvát Ernő
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ