Francia filmdíjak Salamon Andrásnak
Dátum: 2008. november 20., csütörtök, 8:40
Salamon András Meséld el… cím alkotása nyerte el a 28. Amiens-i Nemzetközi Filmfesztivál rövidfilm díját, valamint a SIGNIS-zsűri elismerő oklevelét.

Nagy sikert aratott Salamon András rövidfilmje, a Meséld el… az észak-franciaországi Amiens-ben november 16-án véget ért nemzetközi seregszemlén. A 28. alkalommal megrendezett fesztivál több mint 66 ezer látogatója 300 mozgóképet ismerhetett meg.

A rövidfilmek versenyében mutatták be Salamon András ötperces alkotását, mely a verseny legjobbjának járó Arany Orrszarvú díj mellett a katolikus világszervezet, a SIGNIS – zsűrijének elismerő oklevelét is elnyerte. A fesztivál hivatalos díjai mellett további három díjjal méltatták a magyar rövidfilmet.

A Meséld el… az 1945 januárjában történt dunaparti nyilas tömeggyilkosságokat mondja el 5 percben. A közelmúltban több mint 30 nemzetközi filmfesztiválra kapott meghívást.

http://www.filmfestamiens.org

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
Aforizmák
„Azon a napon lettél felnőtt, amikor először nevettél egy jót – önmagadon."
Ethel Barrymore
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ