Különdíj Kaliforniából
Dátum: 2006. március 16., csütörtök, 12:58
Újabb díjat nyert külföldi fesztiválkörútján Kenyeres Bálint rövidfilmje, a Before Dawn. Kenyeres alkotása a nemrég Tamperében elnyert UIP rövidfilmdíj után, Kalifornia nemzetközi filmfesztiválján részesült elismerésben.

13 perces alkotás a március első két hetében megrendezett amerikai filmszemle zsűrijének különdíját nyerte el. A Before Dawn című filmnek ez a 17. külföldi elismerése. A San Jose városában megrendezett Cinequest fesztivál 16 évre visszatekintő történetében ez az első alkalom, hogy magyar film van a díjazottak között. A fesztiválon Deák Krisztina A miskolci boniésklájd és M. Tóth Géza Maestro című alkotását is bemutatták idén.

Mint arról már hírt adtunk, a tamperei UIP díjnak köszönhetően a Before Dawn az Európai Filmakadémia rövidfilm díjára jelölt alkotások közé is bekerült. A világot járt magyar rövidfilmet a napokban a Bordeaux-i fesztivál műsorán láthatja a külföldi közönség. A francia rövidfilm fesztivál versenyprogramjába Tóth Barnabás Vonaton című alkotása kapott meghívást.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„Ha találkozol a sikerrel és a kudarccal, akkor előbb-utóbb rájössz, hogy a kettő majdnem ugyanaz."
Joseph Rudyard Kipling
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ