Különdíj Kaliforniából
Dátum: 2006. március 16., csütörtök, 12:58
Újabb díjat nyert külföldi fesztiválkörútján Kenyeres Bálint rövidfilmje, a Before Dawn. Kenyeres alkotása a nemrég Tamperében elnyert UIP rövidfilmdíj után, Kalifornia nemzetközi filmfesztiválján részesült elismerésben.

13 perces alkotás a március első két hetében megrendezett amerikai filmszemle zsűrijének különdíját nyerte el. A Before Dawn című filmnek ez a 17. külföldi elismerése. A San Jose városában megrendezett Cinequest fesztivál 16 évre visszatekintő történetében ez az első alkalom, hogy magyar film van a díjazottak között. A fesztiválon Deák Krisztina A miskolci boniésklájd és M. Tóth Géza Maestro című alkotását is bemutatták idén.

Mint arról már hírt adtunk, a tamperei UIP díjnak köszönhetően a Before Dawn az Európai Filmakadémia rövidfilm díjára jelölt alkotások közé is bekerült. A világot járt magyar rövidfilmet a napokban a Bordeaux-i fesztivál műsorán láthatja a külföldi közönség. A francia rövidfilm fesztivál versenyprogramjába Tóth Barnabás Vonaton című alkotása kapott meghívást.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
 
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
Aforizmák
„ Kevés olyan bosszantó és elviselhetetlen dolog van a világon, mint másnak a jó példája. "
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ