Magyar film nyert a francia légifilm-fesztiválon
Dátum: 2009. szeptember 21., hétfő, 11:41
Az Adrenaline and Turbulence (Adrenalin és örvénylés) című magyar dokumentumfilm nyerte a fődíjat a francia Coupe Icare légifilm-fesztiválon – tájékoztatta a rendező az MTI-t hétfőn.

Kollmann András látványos alkotása két magyar siklóernyős műrepülő pilóta, Kézi Gábor és Takáts Pál történetét mutatja be. Az 50 perces filmből kiderül, hogy a két fiatalember milyen nehézségek árán küzdötte fel magát a hegyi nemzetek uralta sport nemzetközi élvonalába, miközben a siklóernyősök izgalmas mindennapjaiba és szubkultúrájába is betekintést enged.

A két pilóta 2006-ban robbant be a nemzetközi élvonalba, a Svájcban rendezett világbajnokságon szinkronban negyedikek lettek, Takáts Pál a 7. helyet szerezte meg. Egy évvel később Takáts Pál megnyerte a világkupát, maga mögé utasítva a sportág legendás alakjait.

Az 1974-ben néhány sárkányrepülő által útjára indított Coupe Icare mára az egyik legfontosabb repülősport-rendezvénnyé nőtte ki magát. A négynapos fesztivált minden évben szeptember közepén rendezik a Franciaországban, az Alpokban.

A szakmai kiállítások és a különféle bemutatók mellett a rendezvény fénypontja a jelmezes repülés, amikor siklóernyősök és sárkányrepülők maskarába öltözve repülnek le egy hegy tetejéről.

A Coupe Icare kiemelt eseménye a filmfesztivál, ahol repüléssel kapcsolatos játék- és dokumentumfilmeket mutatnak be.(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
Aforizmák
„ Diplomata az,aki megjegyzi egy nő születésapját, de elfelejti a korát."
Szép Ernő
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ