Chicagói fődíj Kenyeres Bálint rövidfilmjének
Dátum: 2009. október 20., kedd, 11:48
Arany Hugó fődíjjal jutalmazta Kenyeres Bálint rövidfilmjét, A repülés története-ét a 45. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál, Észak-Amerika legrégebbi mozgókép versenye.

Kenyeres Bálint rövidfilmje, A repülés története bizonyult a legjobbnak a chicagói filmfesztiválon. A rangos amerikai esemény nemzetközi zsűrije a 38 induló közül a magyar-francia koprodukciónak ítélte a rövidfilmverseny fődíját, az Arany Hugót. Az ítészek az indoklásban A repülés története című film rendhagyó szerkezetéhez társuló megdöbbentő operatőri munkát, a kiváló alakításokat, valamint a gyönyörű jelmezeket és díszleteket méltatták.

A chicagói filmfesztivált, Észak-Amerika legrégebbi mozgóképversenyét idén 45. alkalommal rendezték meg október második felében.

Kenyeres Bálint rövidfilmje, A repülés története a tavaszi Cannes-i premierjét követően már több mint 30 nemzetközi seregszemlére kapott meghívást, jelenleg a franciaországi Cinessone filmfesztiválon versenyez.

A fesztiválokról és a filmről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„Hazának mindig akkor nevezi magát az állam, ha tömegmészárlásra készül."
Friedrich Dürrenmatt
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ