Chicagói fődíj Kenyeres Bálint rövidfilmjének
Dátum: 2009. október 20., kedd, 11:48
Arany Hugó fődíjjal jutalmazta Kenyeres Bálint rövidfilmjét, A repülés története-ét a 45. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál, Észak-Amerika legrégebbi mozgókép versenye.

Kenyeres Bálint rövidfilmje, A repülés története bizonyult a legjobbnak a chicagói filmfesztiválon. A rangos amerikai esemény nemzetközi zsűrije a 38 induló közül a magyar-francia koprodukciónak ítélte a rövidfilmverseny fődíját, az Arany Hugót. Az ítészek az indoklásban A repülés története című film rendhagyó szerkezetéhez társuló megdöbbentő operatőri munkát, a kiváló alakításokat, valamint a gyönyörű jelmezeket és díszleteket méltatták.

A chicagói filmfesztivált, Észak-Amerika legrégebbi mozgóképversenyét idén 45. alkalommal rendezték meg október második felében.

Kenyeres Bálint rövidfilmje, A repülés története a tavaszi Cannes-i premierjét követően már több mint 30 nemzetközi seregszemlére kapott meghívást, jelenleg a franciaországi Cinessone filmfesztiválon versenyez.

A fesztiválokról és a filmről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
Aforizmák
„ A legmagasztosabb dicsőség sokszor a gyalázatból fakad."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ