Robert Redford megnyitotta a Sundance Filmfesztivált
Dátum: 2010. január 22., péntek, 11:38
Az amerikai Sundance Filmfesztivál gyökereihez való visszatérés fontosságát hangsúlyozta Robert Redford az eseményt megnyitó sajtótájékoztatón.

A független filmesek fesztiváljának 73 esztendős alapítója az új fesztiváligazgatóval, John Cooperrel együtt helyi idő szerint csütörtökön tett ígéretet a megújulásra. Redford szerint vége azoknak az időknek, amelyek a Sundance történetének mélypontját jelentették: vége a partiknak, lekerül a reflektor az olyan hírességekről, mint Paris Hilton.

"Ez nem mi vagyunk. A Sundance-nek semmi köze ezekhez a dolgokhoz. Csak az a helyzet, hogy egyszerűen nem tudtunk velük mihez kezdeni. Ez egy szabad ország" - fogalmazott az alapító a kelowna.com tudósítása szerint.

A színész a Sundance vezérfonalára emlékeztetve kijelentette: "a cél az új alkotók és új hangok ünneplése, és ehhez fogunk visszatérni".

Cooper fesztiváligazgató Redford szavaihoz csatlakozva foglalta össze a rendezvény lényegét: "szerintem a Sundance varázslata, hogy összegyűjti a filmkészítőket, akikből közösséget kovácsolhatunk".

A utahi üdülőparadicsomban január 21. és 31. között láthatják a nézők a független filmgyártás legújabb produkcióit. A fesztivál nyitónapján a Howl című Allen Ginsbergről szóló játékfilmet és a Restrepo című Afganisztánban készült dokumentumfilmet mutatták be.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„ A legmagasztosabb dicsőség sokszor a gyalázatból fakad."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ