Kilencvenöt alkotás versenyez a Filmszemlén
Dátum: 2010. január 26., kedd, 12:53
Öt kategóriában 95 alkotás száll versenybe a február 2-án kezdődő és 8-áig tartó 41. Magyar Filmszemlén – mondta Novák Emil, a szemletanács elnöke a rendezvény keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A filmszemlét Garas Dezső nyitja meg a Palace MOM Parkban. A megnyitó rendhagyó lesz, mert aznap este több teremben is levetítik Jancsó Miklós Oda az igazság című moziját. Novák Emil szerint idén a legizgalmasabb verseny a kisjátékfilmek között ígérkezik, ebben a kategóriában 33 alkotás szerepel.

Tóth Erzsébet, a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) főtitkára arról beszélt, hogy a szemle költségvetése idén 160 millió forintra rúg, a magyar többségi részvételű produkciók összbüdzséje 3,7 milliárd forint volt, és ennek 40 százalékát fedezte az MMKA.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„Az udvariasság hamis pénz, amelyért valódi értéket kaphatunk. "
Arthur Schopenhauer
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ