Amerikai díj Nemes Gyulának
Dátum: 2010. április 6., kedd, 11:43
Magyar film kapta a michigani Ann Arborban március végén 48. alkalommal megrendezett filmfesztivál legjobb külföldi filmjét illető trófeát. A több mint 20 ország részvételével megrendezett 170 mozgóképet felvonultató seregszemlén Nemes Gyula Letűnt világ című kísérleti filmjét díjazták.

A kísérleti film „1998 óta követi nyomon a budapesti félsziget, a Kopaszi gát kilakoltatását és átépítését. Az úszóházakon és faházakban élő emberek először az árvízzel, a téllel, majd az őket kilakoltató befektetőkkel küzdöttek. Végül mindenkit kilakoltattak, mindent ledózeroltak és újjáépítették a félszigetet. - A Letűnt világ  a történteket szavak nélkül, mindössze húsz percben meséli el.”

Nemes Gyula alkotása számos nemzetközi elismerésben részesült. Többek között elnyerte a legjobb rövid dokumentumfilmet illető Kristály Glóbuszt Karlovy Vary-ban 2008 nyarán, azóta közel félszáz filmfesztivál hívta meg programjába.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„Aki nem kóborol, nem éri el a tengert."
Spanyol közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ