Amerikai díj Nemes Gyulának
Dátum: 2010. április 6., kedd, 11:43
Magyar film kapta a michigani Ann Arborban március végén 48. alkalommal megrendezett filmfesztivál legjobb külföldi filmjét illető trófeát. A több mint 20 ország részvételével megrendezett 170 mozgóképet felvonultató seregszemlén Nemes Gyula Letűnt világ című kísérleti filmjét díjazták.

A kísérleti film „1998 óta követi nyomon a budapesti félsziget, a Kopaszi gát kilakoltatását és átépítését. Az úszóházakon és faházakban élő emberek először az árvízzel, a téllel, majd az őket kilakoltató befektetőkkel küzdöttek. Végül mindenkit kilakoltattak, mindent ledózeroltak és újjáépítették a félszigetet. - A Letűnt világ  a történteket szavak nélkül, mindössze húsz percben meséli el.”

Nemes Gyula alkotása számos nemzetközi elismerésben részesült. Többek között elnyerte a legjobb rövid dokumentumfilmet illető Kristály Glóbuszt Karlovy Vary-ban 2008 nyarán, azóta közel félszáz filmfesztivál hívta meg programjába.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„A megbocsátás az az illat, melyet az ibolya hint arra a cipősarokra, amely eltapossa őt."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ