Rangos díjak Amszterdamból
Dátum: 2010. április 25., vasárnap, 12:38
Vranik Roland Adás és Sopsits Árpád A hetedik kör című mozgóképeit díjazta az amszterdami fantasztikus film fesztivál zsűrije szombat este.

Magyar alkotók nyerték a 26. alkalommal megrendezett amszterdami „Imagine” filmfesztivál rangos díjait. Az európai fantasztikus film fesztiválok élvonalába tartozó amszterdami seregszemle az Adás és A hetedik kör című magyar játékfilmeket díjazta, mindkét alkotás a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült.

A szombat esti díjátadóval véget ért filmfesztivál zsűrije Vranik Roland Adás című utópiáját a képernyők nélküli világról az Ezüst Mélies-díjjal méltatta. A világhírű francia filmrendező, színész, producer, forgatókönyvíró, operatőr Georges Méliès-ről elnevezett díjat az Európai Fantasztikus Filmfesztiválok Szövetsége (EFFFF) adja ki kontinensünk legfontosabb fantasztikus film fesztiváljain.

Az amszterdami díjnak köszönhetően Vranik Roland filmje bekerült az Arany Mélies-díjra jelöltek közé, mely elismeréssel a legjobb európai fantasztikus filmet díjazzák majd októberben a spanyolországi Stiges-ben.

Az Adás-t a Filmpartners gyártotta a Laokoon Film és a TV2 koprodukciójában, producere Pataki Ági és Kovács Gábor volt.

Sopsits Árpád A hetedik kör című amatőr gyerekszereplőkkel forgatott drámája a kamaszkorról, az élet és a halál különös megtapasztalásáról a neves holland szakmabeliekből álló zsűri Fekete Tulipán díját nyerte el Amszterdamban.

Sopsits Árpád filmje a Hunnia Filmstúdióban készült, producere Sándor Pál volt.

Az „Imagine” fesztivál az elmúlt két évben készült fantasztikus filmek javát – több mint negyven játékfilmet és számos rövidfilmet – vonultatott fel április 14-24. között a Kriterion filmszínházban Amszterdamban.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ: http://filmunio.hu,

valamint: http://imaginefilmfestival.nl .

 

 

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
Aforizmák
„Nem szabad szégyenkeznünk, ha beismerjük tévedésünket, mert ez azt mutatja, hogy bölcsebbek vagyunk ma, mint tegnap voltunk."
Jonathan Swift
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ