Április 28-án indul a Mediawave
Dátum: 2006. április 13., csütörtök, 15:06
Április 28-án veszi kezdetét az idei Mediawave-fesztivál, a programok többségét Győr belvárosában rendezik, az eseményt beharangozó sajtótájékoztatót csütörtökön tartották Budapesten.

A Nemzetközi Film- és Zenei Fesztivál központja idén is Győr belvárosa lesz, ahol a többi között egy cirkuszsátrat is felállítanak - mondta Hartyándi Jenő, a fesztivál igazgatója.

A Rába-parti városon kívül a környékbeli településeken is szerveznek programokat, május elsején pedig a hagyományoknak megfelelően a Monostori erőd ad helyt az eseménynek - tette hozzá.

Az egyhetes programsorozat filmkínálatát adó csaknem 70 alkotást ezer induló közül választották ki. A többi között Kínából, Spanyolországból, Nagy-Britanniából is érkeznek filmek, amelyek dokumentum, zenei, animációs, valamint ifjúsági kategóriában indulnak. A vetítéseken kívül filmes konferenciákat és megbeszéléseket is rendeznek.

A programsorozatot a német Corvus Corax koncertje nyitja, az együttes már korábban is fellépett a Mediawaven. A zenei kínálatban szerepel még az orosz modern rock and roll-t játszó Red Elvises, az amerikai dzsessz formáció, a Dave Holland Quintett, valamint a szlovák Mango Molas.

A rendezvényt sajátos cirkuszi előadások és traktorozás is színesíti majd. A fesztivál hivatalos arcaként emlegetett Szőke András pedig a várost járva filmetűdöket készít, amit a rendezvény weboldalán videoblogon tesznek majd közzé.

Az egyhetes programot május hatodikán az ef. Zámbó Happy Dead Orkestra koncertje zárja.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„Ne dühöngj, hogy megöregedtél, van, akinek ez sem sikerül."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ