Pacskovszky a legjobb rendező Wiesbadenben
Dátum: 2010. április 28., szerda, 14:00
A vágyakozás napjaicímű filmjéért Pacskovszky Józsefet a Legjobb rendező díjával jutalmazta a jubiláló wiesbadeni filmfesztivál.

Magyar sikerrel zárult tegnap este a 10. születésnapját ünneplő a GoEast! filmfesztivál Wiesbadenben.

A közép-kelet-európai filmek rangos németországi ünnepén a nemzetközi zsűri Pacskovszky Józsefet méltatta a Legjobb rendező díjával A vágyakozás napjai című filmért. Az elismerést Pacskovszky József személyesen vette át a kedd esti díjkiosztón. A zsűrit a rohamosan változó társadalmi elvárások és az egyén között feszülő ellentét filmbeli ábrázolása győzte meg.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával francia koprodukcióban készült 104 perces fekete-fehér játékfilm egy középkorú házaspárról szól, akik egy lehetőséget kapnak a sorstól, hogy a balesetben elveszített lányuk helyébe befogadjanak egy ismeretlent, akit házvezetőként alkalmaznak. Anna, a néma lány jelenléte a házban – úgy tűnik – mindent megváltoztat... A történetet a néma lány szemszögéből látjuk.

 

A főbb szerepekben Catherine Wilkening francia színésznő, Schefcsik Orsolya, László Zsolt  és Orosz Ákos látható. A vágyakozás napjai című filmet a Film-Art gyártotta producere Hábermann Jenő volt. Pacskovszky József legutóbbi filmjének világpremierje a kairói filmfesztiválon volt ősszel, majd a 41. Magyar Filmszemlén a Legjobb forgatókönyv és a Legjobb hang díját is elnyerte.

 

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„A jó modor azt jelenti, hogy eltitkoljuk, milyen sokat tartunk magunkról, és milyen keveset a többiekről."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ