Magyar fődíj Rouenben
Dátum: 2010. május 17., hétfő, 12:35
Magyar sikerrel zárult péntek este a normandiai Rouenben ötödik alkalommal megrendezett filmfesztivál. A közép- és kelet-európai filmeket felvonultató mustrán a nemzetközi zsűri Török Ferenc Koccanás című filmjének ítélte oda a fődíjat.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával, Spiró György azonos című drámája alapján készült fekete-fehér játékfilm egy kietlen kelet-európai útkereszteződésben játszódik. Egy koccanást követően az útkereszteződésben a mai magyar - és nem csak magyar - társadalom jellegzetes figurái verődnek össze, a hajléktalantól a milliomosig, az építési vállalkozótól a menedzserig, a tisztviselőtől a rendőrökig, az idős, nyugdíjas házaspártól a fiatal szerelmesekig.

A Koccanás című filmet 2009-ben az Unio Film gyártott, producere Bodzsár István volt. A főbb szerepekben Ónodi Eszter, Anger Zsolt, Thúróczy Szabolcs, Derzsi János és Elek Ferenc látható.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„Nem a tudásban van a boldogság, hanem a tudás megszerzésében. "
Edgar Allan Poe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ