Az Alkonyat és a Harry Potter nyerte a brit közönségdíjakat
Dátum: 2010. május 27., csütörtök, 13:03
Három díjat is nyert az Alkonyat-sorozat, kettőt pedig a Harry Potter a brit filmes közönségdíjak átadásán a londoni Royal Festival Hallban.

A ceremónián Tom Cruise a "filmvászon ikonjaként" lett díjazott. A trófeát Gwyneth Paltrow nyújtotta át a közönségnek bókoló filmsztárnak. A felesége, Katie Holmes kíséretében megjelent Cruise a kulisszák mögött kijelentette, hogy még cseppet sem fáradt bele a filmezésbe, sőt, úgy érzi magát, "mint egy gyerek, amikor munkára kerül a sor" - idézte a bbc.co.uk csütörtökön.

A National Movie Awards díjait közönségszavazás útján ítélik oda. A Harry Potter-csapat nevében Daniel Radcliffe és Emma Watson vették át a legjobb családi mozinak járó elismerést a Harry Potter és a félvér herceg című epizódért. A végéhez érkezett filmsorozat (már csak a két részre bontott befejezés van hátra) egyúttal különdíjban is részesült.

David Heyman, a sorozat producere J.K. Rowlingnak, a regényfolyam írójának mondott köszönetet a "Potter-család" nevében. "Nélküle nem lehetnénk itt" - hangsúlyozta.

A rajongókat kissé elkedvetlenítette, hogy az Alkonyat-széria sztárja, Robert Pattison filmforgatás miatt nem lehetett jelen. A díjazott videóüzenetben köszönte meg, hogy a közönség neki szánta a legjobb színész díját. A sorozat Újhold című epizódja lett a legjobb fantáziafilm, a következő részt, a Napfogyatkozást pedig az idei nyár legjobban várt produkciójának szavazták meg a brit mozirajongók.

Az időutazó felesége című sci-fi a legátütőbb film kategória győztese lett, Guy Ritchie pedig Sherlock Holmes című munkájáért a legjobb akciófilm és thriller díját vehette át a szerda esti gálán, amelynek James Nesbitt, a Cold Feet korábbi sztárja volt a házigazdája.

 


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
 
Aforizmák
„ A halál nemcsak az élet vége, hanem az élet orvossága is. Sehol sem lehet olyan jól kinyújtózkodni, mint egy koporsóban"
Tillier
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ