Magyar sikerek a locarnói filmfesztiválon
Dátum: 2010. agusztus 15., vasárnap, 13:00
Fliegauf Benedek első angol nyelvű játékfilmjét, a WOMB-ot különdíjával méltatta az ifjúsági zsűri. A Katapult Film koprodukciójában készült MORGEN című román-magyar-francia alkotás, Marian Crisan első játékfilmje négy díjat, köztük a zsűri különdíját is elnyerte Locarnóban.

Többszörösen díjazta a magyar részvételű koprodukciókat a szombat este véget ért 63. locarnói filmfesztivál.

Fliegauf Benedek első angol nyelvű filmje, a Womb, az ifjúsági zsűri különdíját nyerte el a svájci seregszemlén. A díjjal az Eva Green és Matt Smith sztárszínészek főszereplésével készült és Szatmári Péter fényképezte film környezettudatos gondolatiságát méltatták. Fliegauf negyedik játékfilmje a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával az Inforg Stúdió koprodukciójában készült német és francia partnerekkel.

Az Angelusz Iván vezette Katapult Film koprodukciójában készült Morgen a zsűri különdíja – ami a fesztivál második legfontosabb kitüntetése – mellett az ifjúsági zsűri harmadik díját, az ökomenikus zsűri díját és a Nemzetközi Filmklub Szövetség ((FICC) díját is elnyerte. A Magyar Mozgókép Közalapítvány és a TV2 támogatásával készült román-magyar-francia koprodukció a nagyszalontai születésű Marian Crisan első játékfilmje. A román-magyar határon játszódó, Nagyszalontán és Sarkadon forgatott film egyik főszerepét Dankó István alakítja, és feltűnik benne Hajdu Szabolcs is.

A locarnói fesztivál, a festői szépségű Lago Maggiore partján idén 63. alkalommal megrendezett nagy múltú filmművészeti seregszemle a filmproducerek nemzetközi szövetsége (FIAPF) által A-kategóriásnak minősített 13 filmfesztivál egyike a berlini, a cannes-i és a velencei mustrák között.

http://www.pardo.ch/jahia/Jahia/home/News-and-press-releases/cache/offonce/lang/en/pid/564?cnid=5699

A fesztiválról bővebb információ a www.filmunio.hu honapon.

 

 

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„ Azt hiszem, az Isten azért alkotta meg az embert, mert csalódott a majomban."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ