7. Országos Középiskolai Filmszemle
Dátum: 2011. január 31., hétfő, 16:32
Hetedik alkalommal rendezi meg a budapesti Káldor Miklós Kollégium az Országos Középiskolai Filmszemlét, ahova középiskolás diákok által készített alkotásokat várnak. A nevezési határidő 2011. március 18. A nevezés ingyenes. A pályázat fővédnöke és a zsűri elnöke Jancsó Miklós filmrendező, a zsűri tagjai: Balog Judit színművésznő, Boldizsár András operatőr, Salamon András filmrendező, Sas István reklámfilmrendező, Bernáth Ildikó fogyatékosságügyi miniszteri biztos.

Pályázni két kategóriában lehet:

1. Rövidfilm, amely lehet játékfilm, dokumentumfilm és animáció is, legfeljebb 20 perc terjedelemben; 2. Hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlőségét segítő reklámspot, maximum fél percben, romák, fogyatékkal élők, illetve nők elleni diszkrimináció tárgyában.

Az első díj kategóriánként 100.000 Ft.

A beérkezett műveket a 2011. április 15-17. között megrendezett szemlén mutatják be a budapesti Káldor Miklós Kollégiumban (II., Felvinci út 8.). A fesztivál alatt emellett workshopokat, szakmai beszélgetéseket is tartanak a résztvevők számára.

A szemlére a belépés ingyenes, minden pályázót és érdeklődőt szeretettel várnak!

További információk a www.okfilmszemle.hu oldalon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
 
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
Aforizmák
„ Mutassatok nekem hat sort bárki írásából, s én találok benne olyat, amiért fel lehet akasztani."
Armand Jean Du Plessis Richelieu
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ