A Fekete hattyú győzött a Spirit Awardson
Dátum: 2011. február 27., vasárnap, 18:48
A Fekete hattyú című film kapta a legtöbb elismerést a független filmesek Spirit Awards elnevezésű díjai közül, amelyeket szombaton este adtak át Los Angelesben. A Fekete hattyú pszichothriller négy díjat is elnyert: ez kapta a legjobb filmért járó Spirit Awards díjat, rendezője, Darren Aronofsky lett a legjobb filmrendező. Natalie Portman a legjobb női főszereplőnek, Matthew Libatique pedig legjobb operatőrnek járó díjat nyerte el.

A tavalyi Sundance független filmfesztivál fődíjasa, a Winter's Bone című családi dráma - amely a legtöbb hét jelölést kapta az amerikai független filmeket díjazó Spirit Awardsra - csak két díjat hozott el. John Hawkes és Dale Dickey nyerte el a legjobb férfi és női mellékszereplőnek járó díjakat.

A legjobb színésznek járó díjat James Francónak ítélték oda a 127 óra című hegymászódrámában nyújtott alakításáért.

A The Kids Are All Right című leszbikus vígjáték - amely öt Spirit-jelölést kapott - kénytelen volt egyetlen díjjal beérni, Stuart Blumberg és Lisa Cholodenko kapta a legjobb forgatókönyvért járó díjat.

A legjobb külföldi filmnek járó Spirit Awards díjat A király beszéde című filmnek ítélték oda.

A Spirit Awards díjjal a 20 millió dollár alatti költségvetésű produkciókat jutalmazzák. A jelölés feltétele, hogy a filmeknek legyen eredeti, provokatív mondanivalója, és finanszírozásuk bizonyos százaléka a hollywoodi stúdiórendszeren kívülről származzon.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„Másként illatozik a széna a szerelmeseknek, és másként a lónak."
Stanislaw Jerzy Lec
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ