Lengyel filmdíj Lemhényi Rékának
Dátum: 2011. március 8., kedd, 15:52
Magyar vágót díjazott a Lengyel Filmakadémia – Lemhényi Réka kapta a Legjobb vágó díját Jerzy Skolimowski Essential Killing című magyar koprodukcióban készült filmjéért.

A budapesti Mythberg Films koprodukciójában készült Essential Killing – Az ölés esszenciája című Jerzy Skolimowski film tarolt a Lengyel Filmakadémia (Polska Akademia Filmowa) tegnap esti díjátadóján a lengyel fővárosban.

A lengyel-ír-norvég-magyar koprodukcióban készült alkotás nyerte el a Legjobb film, a Legjobb rendező, a Legjobb zene és a Legjobb vágó díját is Varsóban. Utóbbit Lemhényi Réka a film vezető vágója kapta Maciej Pawliński lengyel kollégájával együtt.

Az Izraelben, Lengyelországban és Norvégiában forgatott film utómunkáira Magyarországon került sor hazai szakemberek közreműködésével. A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült film magyar koproducere Berger József volt.

Az Essential Killing című politikai thriller főszereplői Vincent Gallo és Emmanuelle Seigner. A film a velencei világpremier óta számos rangos díjat nyert világszerte. A provokatív thriller egy afgán fiatalemberről, Mohamedről szól, aki Kabulban egy barlangban találja magát, kívül pedig az amerikai katonák. Egyetlen lehetősége van a menekülésre: öl, vagy őt ölik meg. Hirtelen határoz, megöl három amerikai katonát. Foglyul ejtik, és rövid amerikai rabság után egy ismeretlen kelet-európai országba szállítják. Egy autóbaleset során azonban sikerül megszöknie fogva tartóitól…

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„ A barát az egyetlen, aki ki tudja javítani a hibáidat – de van annyi esze, hogy meg se próbálja."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ