Lengyel filmdíj Lemhényi Rékának
Dátum: 2011. március 8., kedd, 15:52
Magyar vágót díjazott a Lengyel Filmakadémia – Lemhényi Réka kapta a Legjobb vágó díját Jerzy Skolimowski Essential Killing című magyar koprodukcióban készült filmjéért.

A budapesti Mythberg Films koprodukciójában készült Essential Killing – Az ölés esszenciája című Jerzy Skolimowski film tarolt a Lengyel Filmakadémia (Polska Akademia Filmowa) tegnap esti díjátadóján a lengyel fővárosban.

A lengyel-ír-norvég-magyar koprodukcióban készült alkotás nyerte el a Legjobb film, a Legjobb rendező, a Legjobb zene és a Legjobb vágó díját is Varsóban. Utóbbit Lemhényi Réka a film vezető vágója kapta Maciej Pawliński lengyel kollégájával együtt.

Az Izraelben, Lengyelországban és Norvégiában forgatott film utómunkáira Magyarországon került sor hazai szakemberek közreműködésével. A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült film magyar koproducere Berger József volt.

Az Essential Killing című politikai thriller főszereplői Vincent Gallo és Emmanuelle Seigner. A film a velencei világpremier óta számos rangos díjat nyert világszerte. A provokatív thriller egy afgán fiatalemberről, Mohamedről szól, aki Kabulban egy barlangban találja magát, kívül pedig az amerikai katonák. Egyetlen lehetősége van a menekülésre: öl, vagy őt ölik meg. Hirtelen határoz, megöl három amerikai katonát. Foglyul ejtik, és rövid amerikai rabság után egy ismeretlen kelet-európai országba szállítják. Egy autóbaleset során azonban sikerül megszöknie fogva tartóitól…

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
Aforizmák
„A szeretetnek tevékenynek kell lennie."
Bohumil Hrabal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ