Tarr Béla életműdíjat kap
Dátum: 2011. március 16., szerda, 12:11
A 30. születésnapját ünneplő isztambuli nemzetközi filmfesztivál életműdíjjal köszönti Tarr Bélát. A világhírű magyar rendező A torinói ló című filmje, melyet már 30 ország forgalmazója megvásárolt, hamarosan Ázsiában is bemutatkozik.

Az idén jubiláló isztambuli nemzetközi filmfesztivál Tarr Béla filmrendezőt életműdíjjal tünteti ki. Az április 2-án kezdődő és idén 30. alkalommal megrendezendő seregszemle Törökország legfontosabb filmes eseménye.

A rangos díjjal, mely idén Tarr Béla filmrendezői munkásságát és a kortárs filmművészetre gyakorolt hatását méltatja, korábban többek között Antonioni, Greeneway, Kiarostami, Angelopulos, Frears és Sukorov életművét jutalmazták.

Tarr Béla április 2-án személyesen veszi át az életműdíjat Isztambulban a hetedik művészet nagyszabású ünnepének megnyitóján.

http://film.iksv.org

A februári Berlinalén a zsűri nagydíjával jutalmazott A torinói ló című új Tarr-filmet műsorra tűzik Isztambulban és hamarosan Hongkongban is. Március 20-án kezdődik az ázsiai térség elsőszámú filmes seregszemléje, a hongkongi filmfesztivál. Tarr legújabb filmjét a rangos fesztivál „Mesterek” című válogatásában tűzik műsorra, és a fesztivál honlapja szerint a március 26-i díszbemutatóra már az összes jegy elkelt.

http://www.hkiff.org.hk/eng/film/detail/11/35253-the-turin-horse.html

A magyar-francia-svájci-német koprodukcióban készült A torinói ló című filmet mindeddig 30 ország helyi forgalmazója vásárolta meg. A Tarr-filmek forgalmazási jogait kezelő berlini székhelyű Films Boutique tájékoztatása szerint többek között Belgium, Dánia, Dél-Korea, az Egyesült Királyság, Franciaország, Görögország, Japán, Hollandia, Lengyelország, Luxemburg, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Románia és Svájc mozijaiban is látható lesz hamarosan Tarr Béla legújabb filmje.

Tarr Béla A torinói ló című nyolcadik játékfilmjét állandó alkotótársaival közösen jegyzi. A forgatókönyv Krasznahorkai László és Tarr Béla közös műve. A film társrendezője és vágója Hranitzky Ágnes, zeneszerzője Víg Mihály. A torinói ló című filmet Fred Kelemen fényképezte, delegált producere Téni Gábor. A főbb szerepekben a Tarr-filmekből jól ismert Bók Erika, Derzsi János és Kormos Mihály látható.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„ A szorgalom a közepes tehetség legnagyobb segítője."
Seneca
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ