A vígjáték legjobbjai
Dátum: 2011. március 28., hétfő, 9:37
David Letterman műsorvezetőnek, Tina Fey színésznőnek és a South Park televíziós filmsorozatnak ítélték oda mások között a vígjáték műfajában idén először kiosztott Comedy Awards-ot (komédia-díj).

A New York-i Comedy Central színházban szombat este tartott díjátadón a legjobb televíziós férfi főszereplőnek járó díjat Alec Boldwin vehette át A stúdió című sorozatban nyújtott alakításáért, míg a legjobb férfi filmkomédiásnak Zach Galifianakist ítélték a Gyógyír vacsorában játszott szerepében.

A legjobb női főszereplőnek televízióban Kristen Wiiget találta a zsűri az NBC több mint 35 éve futó Saturday Night Live című varietéműsorában, a film kategóriában pedig Tina Feyt a Párterápia című amerikai akcióvígjátékban.

A legjobb televíziós komédia díját a Modern család sorozat nyerte el, míg a Pancser Police kapta a legjobb filmkomédiának járó elismerést.

A South Park lett a legjobb animációs vígjátéksorozat, a Toy Story 3 pedig a legjobb filmkomédia.

Eddie Murphynek ítélték oda a vígjáték ikonjának járó Comedy Icon Awardot, és David Letterman kapta meg a vígjáték kategória legmagasabb elismerését, a Johnny Carson-díjat.

 

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„Céltalan élet nem lehet tiszta."
Anton Pavlovics Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ