A vígjáték legjobbjai
Dátum: 2011. március 28., hétfő, 9:37
David Letterman műsorvezetőnek, Tina Fey színésznőnek és a South Park televíziós filmsorozatnak ítélték oda mások között a vígjáték műfajában idén először kiosztott Comedy Awards-ot (komédia-díj).

A New York-i Comedy Central színházban szombat este tartott díjátadón a legjobb televíziós férfi főszereplőnek járó díjat Alec Boldwin vehette át A stúdió című sorozatban nyújtott alakításáért, míg a legjobb férfi filmkomédiásnak Zach Galifianakist ítélték a Gyógyír vacsorában játszott szerepében.

A legjobb női főszereplőnek televízióban Kristen Wiiget találta a zsűri az NBC több mint 35 éve futó Saturday Night Live című varietéműsorában, a film kategóriában pedig Tina Feyt a Párterápia című amerikai akcióvígjátékban.

A legjobb televíziós komédia díját a Modern család sorozat nyerte el, míg a Pancser Police kapta a legjobb filmkomédiának járó elismerést.

A South Park lett a legjobb animációs vígjátéksorozat, a Toy Story 3 pedig a legjobb filmkomédia.

Eddie Murphynek ítélték oda a vígjáték ikonjának járó Comedy Icon Awardot, és David Letterman kapta meg a vígjáték kategória legmagasabb elismerését, a Johnny Carson-díjat.

 

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„ Az igazság nem tesz annyi jót a világgal, mint amennyi bajt okoz a látszata."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ