Francia kitüntetést kap Faye Dunaway
Dátum: 2011. május 12., csütörtök, 16:08
Emir Kusturica és Núri Buzid filmrendezők mellett francia állami kitüntetésben részesül Faye Dunaway színésznő a 64. cannes-i filmfesztiválon.

A 70 éves filmsztárnak Frédéric Mitterand francia kulturális miniszter nyújtja majd át a francia Művészet és Irodalom Lovagrendjének kitüntetését – jelentette be csütörtökön a francia kulturális tárca.

A színésznő az idei cannes-i filmmustra vendége. Egy negyven éve készült fotója díszíti a filmfesztivál hivatalos plakátját. A fekete-fehér poszter rövid fekete ruhában ábrázolja Dunawayt: úgy tűnik, mintha egy trapézon egyensúlyozva ülne a vékony fehér vonallal megrajzolt 64-es szám hatosában.

Cannes a színésznő egy korábbi filmjének, a Puzzle of a Downfall Child című produkciójának vetítésével is tiszteleg Dunaway előtt. A felújított dráma ősszel kerül ismét a francia mozikba.

A francia kulturális minisztérium a fesztivál alkalmából Emir Kusturica filmrendező és Núri Buzid tunéziai filmalkotó munkásságát is kitüntetéssel ismeri el, ők a Francia Köztársaság Becsületrendjét vehetik át.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
Aforizmák
„A jó modor azt jelenti, hogy eltitkoljuk, milyen sokat tartunk magunkról, és milyen keveset a többiekről."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ