Egy hét múlva indul a MEDIAWAVE
Dátum: 2011. május 27., péntek, 7:27
Június 2-án kezdődik a 21. MEDIAWAVE Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál. Az idei év tematikája: Teremtő Nő, illetve Veszélyeztetett (Mű)fajok. A fesztiválra több mint 1200 film érkezett, ebből az előzsűri 73 filmet válogatott a versenypalettába (9 játékfilm - 17 kisjátékfilm - 24 animációs film - 9 kísérleti film - 14 dokumentumfilm). A fesztiválon a közönség személyesen is találkozhat és beszélgethet több versenyprogramos filmrendezővel is.
Jeanne Labrune (Franciaország), a Special Treatment rendezőnője, június 10-12. között lesz
Marcel Rasquin (Venezuela), a Hermano (Testvér) rendezője június 3-6. között lesz
Mohammad Reza Vatandoust (Irán) a When The Lemons Turned Yellow (Mikor a citrom sárgulni kezdett) rendezője június 10-12. között van jelen

Június 9-12. között szakmai konferenciát tartanak MEDIAWAVE Film Fórum 2. névvel, a tematikája pedig: Veszélyeztetett (Mű)fajok – A film, mint közösségi élmény megújulási lehetőségei a XXI. században. A konferencián több neves filmszakmai előadó is részt vesz, mint például Bruno Chatelin, a cannesi filmfesztivál marketingszakértője vagy Algirdas Ramaska, a Vilniusi Filmfesztivál ügyvezető igazgatója.

A filmes programok, vetítések az AGORA - Savaria Filmszínház felújított épületében lesznek. Ide várják többek közt Tarr Bélát is június 10-re.

A filmprogramról és a szakmai konferenciáról bővebben a honlapon tájékozódhatnak.

ZENEI PROGRAM

A zenei programokat a fesztivál két hétvégéjére összpontosítják. Számos külföldi sztár érkezik Szombathelyre, köztük két csodálatos hangú egzotikus énekesnőt is várnak zenekarukkal. A török származású bécsi Fatima Spar és a Freedom Fries június 3-án lép fel a Fő téren, ő lesz az első hétvége igazi attrakciója.

A második hétvége sztárja Andreya Triana, őt a Bonobo énekesnőjeként ismerhetik az ínyencek, Magyarországon egyébként először a MEDIAWAVE Fesztiválon lép fel. Rajtuk kívül sok zenekar érkezik, pár fellépő csak felsorolásszerűen: Living Room, Stevan Kovacs Tickmayer, Shukar Collective, DVA. A magyar előadók listája is erős: Ferenczy György és a Rackajam, Napra Zenekar, Sena & Busa Pista, Irie Rocktrio, Tudósok, Easys.

A zenekarokról, koncertekről, bővebben a honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„ Ha magunkhoz veszünk egy éhező kutyát, és ellátjuk minden jóval nem fog megharapni. Ez a legfőbb különbség a kutya és az ember között."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ