Pál Adrienn fődíjat nyert
Dátum: 2011. agusztus 29., hétfő, 12:22
Kocsis Ágnes második játékfilmje, a Pál Adrienn kapta a Ploiestiben megrendezett Arany Kárpátok Filmfesztivál fődíját vasárnap este.

Újabb fesztiválsiker koronázta Kocsis Ágnes második játékfilmjét, a Pál Adrienn-t. Vasárnap este a romániai Ploiestiben véget ért Arany Kárpátok Filmfesztivál fődíját nyerte el a magyar-holland-osztrák-francia koprodukció. A díjat Andrea Roberti forgatókönyvíró személyesen vette át a zárógálán.

 

 

A Pál Adrienn című film Piroska, egy túlsúlyos, érzéketlenné vált ápolónő története, „aki nem tud ellenállni a krémes süteményeknek. Az elfekvő osztályon dolgozik, az életét körbefonja a halál. Egy napon útra kel, hogy megkeresse régen elvesztett gyerekkori barátnőjét. Miközben az emlékeit próbálja összegyűjteni, ellentmondásos utazásra indul a saját, és azok emlékezetében, akikkel útja során találkozik.”

 

A Pusztai Ferenc vezette KMH Filmben készült alkotást a 2010-es cannes-i világpremier óta, ahonnan a nemzetközi filmkritikusi szövetség rangos díjával tért haza, számos filmfesztivál tűzte műsorra és díjazta.

 

 

A Kelet-Európa és Ázsia közötti filmes kapcsolatok előmozdítására létrehozott havasalföldi Arany Kárpátok Filmfesztivált augusztus 25-28. rendezték meg elsőízben. A versenyprogramban kizárólag első és második játékfilmek versenyeztek. A nemzetközi zsűri indoklásában méltatta „a mindennapi halál által körülvett üres és magányos élet filmes ábrázolását”, továbbá „a kiváló forgatókönyv és a friss egyéni filmes látásmód társítását” a Kocsis Ágnes filmjében.

 

 

 

 

http://www.goldencarpathian.com

 

 

 

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

 

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
Aforizmák
„ A tapasztalat fésű, amit akkor kap meg az ember, amikor már kihullott a haja."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ