58. Országos Függetlenfilm Fesztivál
Dátum: 2011. október 20., csütörtök, 10:25
A Magyar Független Film és Video Szövetség október 20. és 23. között 58. alkalommal rendezi meg Országos Függetlenfilm Fesztiválját, ezúttal Balatonkenesén, egyben megünnepli fennállásának 80. születésnapját is.

A nevezett 68 pályamű (közel 1000 percnyi filmanyag) előzsűrizése október 16-án fejeződött be. Az előzsűri által kiválogatott 23 film, illetve egyenes ágon a tájegységi szemléken díjazott 12 mozi került a közel 8 órás versenyprogramba, így alakult ki a 35 alkotásból álló mezőny. A kiválasztott munkákat szakértő zsűri értékeli és díjazza a legjobb alkotásokat. A versenyfilmeken túl további 10 alkotás került az információs vetítésbe, és több szakmai előadás ill. kerekasztal-beszélgetés színesíti a programot. Az év kiemelkedő függetlenfilmes eseménye időről időre több száz érdeklődőt vonz. A regisztrált fesztivállátogatók számára a vetítések és a kiegészítő programok látogatása ingyenes.

A versenyprogramban többek között vetítésre kerül Lichter Péter Kazetta című filmje, amely a lausanne-i Obló Film Festival-on elnyerte a fődíjat (az alkotó honlapja: http://lichterpeter.blogspot.com/), Visky Ábel Csobbanás című alkotása, amely a 18. Diákfilmszemlén lett a legjobb, ill. László Józseftől az Autóstop, ami a III. AXN Filmfesztivált nyerte meg. Esténként a zsűri nyilvános konzultációt tart, ahol az alkotók és az érdeklődők közreműködésével ízekre szedik az aznap látott filmeket. A közel 700 tagot számláló szövetség 1931-ben alakult, és idén ünnepli 80. születésnapját.

 

További információ:  http://mafsz.hu/58of/index.html

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
 
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
Aforizmák
„ A könnyű gondok beszélnek, a súlyosak némák."
Seneca
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ