Dupláztak a magyarok
Dátum: 2006. június 6., kedd, 12:32
Kettős magyar sikerrel zárult a gyermek és ifjúsági filmek fesztiválja a csehországi Zlínben: Tóth Pál Rajzfilm című alkotása a legjobb animáció díját, M. Tóth Géza Maestro-jáért a legjobb fiatal rendezőnek járó elismerést nyerte el.

46. alkalommal osztották ki Zlínben a gyermek és ifjúsági filmfesztivál díjait szombat este a Cseh Köztársaságban. A 35 ország részvételével megrendezett filmfesztiválon 130 alkotás került a versenyprogramba összesen hat kategóriában. Az animációk versenyében a Magyarországról érkezett munkák bizonyultak a legjobbnak, hiszen a szekció mindkét díját magyar alkotás nyerte el: Tóth Pál Rajzfilm című alkotásáért a legjobb animáció díját, M. Tóth Géza Maestro című munkájáért pedig a legjobb fiatal rendezőnek járó elismerést, a Hermína Týrlová-díjat vehette át.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„ A jóságnak legyen ökle."
Jevgenyij Jevtusenko
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ