Zágráb, az animációk városa
Dátum: 2006. június 9., péntek, 12:29
A szomszédos horvát főváros, Zágráb a jövő héten az animáció fővárosa lesz. Június 12-én kezdődik Európa egyik legrégebbi animációknak szentelt rendezvénye, az 1972-ben alapított Animafest.

A fesztivál válogató bizottságához idén több, mint 1500 nevezés érkezett a nagyvilágból, a versenyprogramban végül 26 ország képviseltetheti magát.

Magyarországról hét alkotás érkezik az Animafest-re. A versenyprogramba Csáki László Darazsak, ludak, körtefa… (Duna Műhely), Laurence Bergeot-Veréb Felfügesztett idő (Pannóniafilm), M. Tóth Géza Maestro (Kedd) és Nagy Lajos Fából faragott Péter (Kecskemétfilm) című animációja kapott meghívást. Az információs programban Cakó Ferenc Randevú (Cakó Stúdió), Macskássy Kati  Sosemvolt Cigányország (Macskássy és Fia) és Ulrich Gábor Mielőtt (Kecskemétfilm) című munkáit vetítik Zágrábban.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„ Az ember veszendő. Lehetséges; de vesszünk el úgy, hogy ellenállunk."
Albert Camus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ