Claire Danes kapja a Hasty Pudding-díjat
Dátum: 2012. január 23., hétfő, 11:34
Claire Danes amerikai színésznőnek ítélte oda a Harvard Egyetem nagy múltú színjátszó csoportja az idei Hasty Pudding-díjat a nőknél.

Az év nője és az év férfija címet minden évben kiosztják a társulat által az adott évben legjobbnak tartott színészeknek.

A 32 éves Danes a csütörtökön tartandó ünnepélyen veheti át a díjat, egy pudingsütőformát. A színésznő éppen most kapta meg harmadik Golden Globe-ját a Homeland című Showtime-sorozatban alakított CIA-ügynök szerepéért - amely hozott még számára egy Emmyt és a Filmszínészek Céhének elismerését is.

A Hasty Pudding-díj története 1795-re nyúlik vissza, amikor 21 harvardi diák klubot alapított, melynek alapszabálya szerint az összejövetelekre mindig más tag hoz egy adag hasty puddingot, azaz zabból (vagy más gabonából) főtt kását.

A modern kor női "pudingdíjasai" között olyan művészek találhatók, mint Merly Streep, Julianne Moore, Anne Hathaway, Halle Berry és Catherine Zeta-Jones.

A férfi kategória győztesét a héten jelentik be, a díjazott február 3-án kapja meg az elismerést.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
Aforizmák
„ Akkor tudod, hogy jól dolgoztál, ha élvezted."
Pearl Buck
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ