Országos Diákfilmszemle
Dátum: 2006. június 20., kedd, 13:18
A Magyar Művelődési Intézet, és a Ház a Réten Kulturális Egyesület tizenharmadik alkalommal rendezi meg filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét új helyszínen, az Aranytíz Művelődési Központban, 2006. augusztus 22-től 27-ig.
Az 1994-es, elsõ Diákfilmszemle óta, ez a rendezvény a fiatal filmesek hagyományos, éves és egyetlen bemutatkozási lehetõsége, melyre általában 150-200 alkotást neveznek be. A különbözõ életkori sajátosságokat figyelembe véve, három kategóriában versenyezhetnek az alkotók: általános iskolás, középiskolás és fiatal filmes kategóriákban. Benevezhet bármely alkotó, aki a filmkészítést nem fõfoglalkozásként ûzi (30 éves korig), illetve a mozgóképkészítést még tanulja.

A Diákfilmszemle teljes egészében nonprofit rendezvény, nincs nevezési díj és programjai ingyenesen látogathatók. Programok a filmvetítéseken kívül: nyilvános filmes konzultációk, fotókiállítások, irodalmi est és koncert.

A nevezési határidõ 2006. augusztus 4. Részletes információk: www.diakfilmszemle.hu.

A 13. Országos Diákfilmszemléhez csatlakozik a POLIFILM Műhely Alapítvány által szervezett, 2006. augusztus 24-27. között ugyancsak az Aranytíz Művelõdési Központban tartandó 4. Polifilmfest U30 Nemzetközi Film- és Videofesztivál. Olyan rendezvény ez, amelyen a különbözõ európai fesztiválok díjnyertes alkotásainak bemutatója illetve az európai fiatal filmesek helyzetét, együttműködési lehetõségeinek hátterét tárgyaló konferencia is megrendezésre kerül. EU-tagokként lehetõséget akarunk adni mi is a fiatalok számára a tagországok közötti együttműködés, közösségeik érdekérvényesítési alternatíváinak megismeréséhez.

Részletes információk:
www.aranytiz.hu

 

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„ Bármennyi jót mondanak is rólunk, ezzel semmi újat nem adnak a tudtunkra."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ