Amerikai nagydíj a Before Dawn-nak
Dátum: 2006. június 20., kedd, 13:29
Sundance, Arizona, San Jose, Syracuse és Tiburon után újabb amerikai diadalt könyvelhet el Kenyeres Bálint Before Dawn című munkája, amit a 32. Seattle Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb rövidfilmnek járó nagydíjjal jutalmaztak.

Kenyeres Bálint filmjének a Seattle-ben nyert nagydíj a 26. külföldi elismerése a tavalyi, cannes-i nemzetközi premier óta. A Before Dawn hamarosan a Salt Lake City-ben megrendezendõ filmfesztiválon is az amerikai közönség elé kerül.

Kenyeres Bálint 1976-ban született Budapesten. Filozófiát, filmtörténetet és filmelméletet tanult az ELTE-n. A Színház- és Filmmûvészeti Egyetemen 2005-ben vette át filmrendezõi diplomáját. Filmjei: Zárás (1999), Tévéjáték (2000), Before Dawn (2005)

További információ:
www.filmunio.hu

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„ ...aki meghallgatja a IX. szimfóniát, és utána nekiül, hogy tapétaminát rajzoljon, az vagy szélhámos, vagy degenerált."
Loos
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ