Kettős magyar filmsiker
Dátum: 2006. július 2., vasárnap, 18:16
Kettős magyar sikerrel zárult a 14. Art Film fesztivál Trencsényteplicen: Hajdu Szabolcs a legjobb forgatókönyv díját nyerte el Fehér tenyér című filmjéért, Kenyeres Bálint Before Dawn című munkája pedig a legjobb rövidfilm díját kapta meg szombat este.

A legjobb rövidfilm és a legjobb forgatókönyv díját is magyar alkotás kapta meg a szombat este véget ért 14. Art Film fesztiválon Trencsényteplicen. Hajdu Szabolcs a legjobb forgatókönyv díját nyerte el Fehér tenyér című filmjéért. A díjat Trencsényteplic városa ajánlotta fel. A Fehér tenyér jelenleg a 41. Karlovy Vary Filmfesztiválon versenyez az „East of the West” versenyprogramban.

Kenyeres Bálint Before Dawn című munkája a legjobb rövidfilm díját kapta meg szombat este a 14. Art Film fesztiválon. Kenyeres Bálint filmjének a trencsényteplici díj a 27. külföldi elismerése a tavalyi Cannes-i premier óta.

A Trencsényteplic és Trencsény hét mozijában megrendezett fesztivál 200 vetítésén 40 országból érkező 170 filmet mutattak be. A díjnyertes magyar alkotásokon kívül Pálos György Sztornó és Bollók Csaba Miraq című játékfilmjeit is vetítették.

A legújabb magyar alkotások mellett egy valódi klasszikus is gazdagította a trencsényteplici programot idén: Fábri Zoltán Hannibál tanár úr (1956) című moziját az „50 évvel ezelőtt” elnevezésű válogatásban mutatták be.

www.artfilm.sk

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„A modern művészetet megérteni körülbelül olyan, mintha az ember megpróbálná követni a cselekményt a betűlevesben"
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ