Magyar filmsikerek
Dátum: 2006. július 8., szombat, 23:50
Szombat este két jelentős nemzetközi filmfesztiválon is elismertek magyar filmművészeket: Brüsszelben megosztva kapta az európai film fesztivál fődíját, az Írisz-díjat a Friss levegő és a Taxidermia, ugyanezen az estén a 41. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon a Fehér tenyér a zsűri elismerő oklevelét kapta meg.

Karlovy Varyban – Közép-Európa legrégebbi és máig egyetlen A-kategóriás filmfesztiválján - Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című munkáját elismerő oklevéllel tüntette ki az „East of the West" (A Nyugat Keletje) szekció zsűrije. Európa egyik legnépszerűbb filmfesztiváljára Magyarországról három Cannes-t megjárt alkotás érkezett idén. A fesztivál napilapja „Friss levegő a magyar filmművészetben" címmel szentelt egy egész oldalt a magyar alkotóknak.

Az Európai Unió fővárosában, Brüsszelben is díjátadót tartottak szombat este, és két Magyarországról érkezett rendezőt szólíottak a színpadra, amikor a fődíj került sorra.

Az ifjú európai tehetségek bemutatására megrendezett brüsszeli filmünnep fődíján, az Írisz-díjon két magyar film osztozott idén: Kocsis Ágnes Friss levegő és Pálfi György Taxidermia című filmjének ítélte a nemzetközi zsűri az értékes fődíjat. A brüsszeli versenyen 14 alkotás szállt ringbe idén, a díjak sorsáról Jeanne Labrune francia rendező, Fabrice du Welz és Fien Troch belga rendezők, Lisa Werlinder svéd színésznő és Elisabetta Rocchetti olasz színésznő döntöttek.

A díjat személyesen vette át Kocsi Ágnes és Pálfi György Brüsszelben.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

Aforizmák
„ Bármennyi jót mondanak is rólunk, ezzel semmi újat nem adnak a tudtunkra."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ