Magyar filmsikerek Olaszországban
Dátum: 2006. július 11., kedd, 12:43
Az olaszországi Capalbioban nemrég véget ért rövidfilmversenyen Kenyeres Bálint Before Dawn című filmje a Toszkán Filmbizottság-díját, valamint a legjobb operatőr díját is elnyerte. A bravúros alkotás operatőre Erdély Mátyás volt.

Triesztben a Maremetriaggio fesztiválon M. Tóth Géza Maestro-ja bizonyult a legjobb közép-európai filmnek, a 3D animáció a fesztivál CEI-díját (Central European Initiative) kapta meg, melyet a rendező személyesen vett át Triesztben.

A trieszti fesztiválon Kenyeres Bálint Before Dawn-ját a kritikusok a legjobb rövidfilm díjával tüntették ki.

 Dél-Korea nagyszabású filmes rendezvényére, a július 13-én kezdődő „PiFan” fantasztikus filmek fesztiváljára kapott meghívást A 639. baba, Dési András György és Móray Gábor sci-fije Puchon-ba.

Az amerikai Waterville-ben megrendezendő Maine Nemzetközi Filmfesztiválon Gárdos Péter A porcelánbaba című alkotását mutatják be július második felében.

Rio de Janeiroban július 14-én kezdődik az AnimaMundi, Brazilia legnagyobb animációs filmszemléje. A kortárs animáció legjavát felvonultató programot Riot követően Sao Paoloban is műsorra tűzik. Magyarországról négy alkotás érkezik idén az AnimaMundi fesztiválra: Békés Rozi, Pál Zsuzsanna, Riedl Katalin és Tóth Pál munkáit tűzik műsorra Brazíliában.

 A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
 
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
Aforizmák
„Ne azt várjuk, hogy a művészet váljon a mi számunkra hozzáférhetővé, hanem mi nyíljunk meg a művészet számára."
Werner Hofman
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ