Francia fődíj a Fehér tenyérnek
Dátum: 2006. október 24., kedd, 13:25
Magyar film kapta a fődíjat az október 21-én véget ért európai film fesztiválon, a franciaországi Essonne-ban. Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című filmjét választotta a nyolcadik alkalommal megrendezett Cinessone nemzetközi zsűrije.

A 11 Essonne-i mozi részvételével megrendezett filmfesztivál „Keleti szél” című különprogramjában Kocsis Ágnes, Fliegauf Benedek, Hajdu Szabolcs, Jancsó Miklós, Jeles András, Pálfi György és Török Ferenc alkotásait mutatták be, rövid- és játékfilmeket egyaránt. A fiatal cseh, lengyel és magyar rendezőgenerációra koncentráló filmünnepen Fliegauf Benedek, Török Ferenc személyesen is részt vett.

Hajdu Szabolcs személyesen vette át az elismerést a szombat esti díjátadó ünnepségen. A franciaországi mozikban 2007. márciusában mutatja be az Epicentre Films Hajdu Szabolcs filmjét.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
 
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
Aforizmák
„Hazának mindig akkor nevezi magát az állam, ha tömegmészárlásra készül."
Friedrich Dürrenmatt
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ