Magyar fődíjas Valladolidban
Dátum: 2006. október 30., hétfő, 12:20
51. alkalommal rendezték meg a spanyolországi Valladolidban a filmművészet sokszínűségét ünneplő nemzetközi filmhetet. A szombat esti díjátadó ünnepségen a Teatro Calderón-ban egy fiatal magyar filmrendező, Madarász István kapta meg a legjobb rövidfilmet illető Arany Kalász díjat, amit a rendező személyesen vett át.

Az Előbb – utóbb című rövidfilm a II. világháború végén játszódik, „a nácik az időutazással kísérleteznek … Ám senki sem tudja, hogy igazából mi is fog történni, ha egyszer sikert érnek el.” - A 11 perces alkotást a 37. Magyar Filmszemle mutatta be, a nemzetközi közönség pedig a szarajevói filmfesztiválon láthatta először.

A valladolidi nemzetközi filmhétre idén öt magyar film kapott meghívást. Kocsis Ágnes Friss levegő című elsőfilmje, Cakó Ferenc Levelek című animációja, Nemes Gyula Egyetleneim című alkotása, valamint egy nagy klasszikus, Makk Károly Egymásra nézve (1982) című műve volt látható az 51. valladolidi nemzetközi filmhéten Spanyolországban.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„ Ne kezdjünk ki olyannal, akinek nincs vesztenivalója"
Gracián
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ