Magyar fődíjas Valladolidban
Dátum: 2006. október 30., hétfő, 12:20
51. alkalommal rendezték meg a spanyolországi Valladolidban a filmművészet sokszínűségét ünneplő nemzetközi filmhetet. A szombat esti díjátadó ünnepségen a Teatro Calderón-ban egy fiatal magyar filmrendező, Madarász István kapta meg a legjobb rövidfilmet illető Arany Kalász díjat, amit a rendező személyesen vett át.

Az Előbb – utóbb című rövidfilm a II. világháború végén játszódik, „a nácik az időutazással kísérleteznek … Ám senki sem tudja, hogy igazából mi is fog történni, ha egyszer sikert érnek el.” - A 11 perces alkotást a 37. Magyar Filmszemle mutatta be, a nemzetközi közönség pedig a szarajevói filmfesztiválon láthatta először.

A valladolidi nemzetközi filmhétre idén öt magyar film kapott meghívást. Kocsis Ágnes Friss levegő című elsőfilmje, Cakó Ferenc Levelek című animációja, Nemes Gyula Egyetleneim című alkotása, valamint egy nagy klasszikus, Makk Károly Egymásra nézve (1982) című műve volt látható az 51. valladolidi nemzetközi filmhéten Spanyolországban.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
Aforizmák
„ Az ember élete nem az, ami megtörtént vele, hanem az, amire emlékszik, és ahogyan visszaemlékszik rá."
Gabriel Garcia Marquez
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ