Verzió a Holokauszt Emlékközpontban
Dátum: 2006. november 3., péntek, 16:15
A Holokauszt Emlékközpont korszerû, 50 férőhelyes oktatótermében kapnak helyet a harmadik alkalommal megrendezett Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál tanároknak szóló filmjei.
A szervezõk szerint a helyszín tökéletesen illeszkedik a Verzió céljaihoz; a Holokauszt Emlékközpont ugyanis az iskolai tanévben kétheti rendszerességgel filmes foglalkozásokat tart, amelyeken a kisebbségi létrõl, a fenyegetettségrõl és a kirekesztésrõl mutatnak be filmeket tanároknak és diákoknak.

A „tanári verzióra" érkezõ nézõk mindkét vetítési napon 15-órától ingyenesen tekinthetik meg az intézmény fél éve megnyílt, modern történeti kiállítását.


Részletes program:
http://www.hdke.hu/verzio_2006.html
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„ Egészségünket túlságosan szigorú életrenddel megóvni unalmas betegség."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ