Verzió a Holokauszt Emlékközpontban
Dátum: 2006. november 3., péntek, 16:15
A Holokauszt Emlékközpont korszerû, 50 férőhelyes oktatótermében kapnak helyet a harmadik alkalommal megrendezett Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál tanároknak szóló filmjei.
A szervezõk szerint a helyszín tökéletesen illeszkedik a Verzió céljaihoz; a Holokauszt Emlékközpont ugyanis az iskolai tanévben kétheti rendszerességgel filmes foglalkozásokat tart, amelyeken a kisebbségi létrõl, a fenyegetettségrõl és a kirekesztésrõl mutatnak be filmeket tanároknak és diákoknak.

A „tanári verzióra" érkezõ nézõk mindkét vetítési napon 15-órától ingyenesen tekinthetik meg az intézmény fél éve megnyílt, modern történeti kiállítását.


Részletes program:
http://www.hdke.hu/verzio_2006.html
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„A legnagyobb dolog a világon: fiatalon meghalni, de lehetőleg minél később."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ