Aranyszem Operatőri Fesztivál
Dátum: 2006. november 14., kedd, 11:58
Több mint negyven operatőr ötvenöt filmje szerepel a szerdán kezdődő Aranyszem Operatőri Fesztivál háromnapos versenyprogramjában, az eseménynek az Uránia Nemzeti Filmszínház ad otthont - tájékoztatott Novák Emil operatőr, az esemény főszervezője kedden.

A rendezvényt harmadik alkalommal hirdette meg a Magyar Operatőrök Társasága (HSC), a jelentkezők mintegy száz filmje közül előzsűri választotta ki a 16 kategóriában versengő alkotásokat - mondta a Balázs Béla-díjas alkotó.

Az indulók egyebek mellett dokumentumfilm, kisjátékfilm, természetfilm és kísérleti film kategóriában, valamint különböző televíziós műfajokban nevezhettek. A fesztivál 17. kategóriája Az év operatőre díj, amely ettől az évtől a nyáron elhunyt, kétszeres Kossuth-díjas Illés György nevét viseli.

A társaság ebben az évben is Legenda-díjjal jutalmazza azokat a kollegákat, akik szakmai munkájukkal és emberi példamutatásukkal a társaság tagságának kiemelkedő példaképei - mondta Novák Emil. Tavaly Illés György, Zsigmond Vilmos, Kovács László és Tóth János részesült az elismerésben.

A Legenda-díj elnevezése az idén: „The Arriman - the eye of the revolution", vagyis A forradalom szeme. Az elismerést az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulója alkalmából azok kaphatják meg, akik annak idején kamerával örökítették meg az eseményeket.

(MTI)

 Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„ Hősnek lenni a legrövidebb lejáratú foglalkozás a földön."
Rogers
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ