Aranyszem Operatőri Fesztivál
Dátum: 2006. november 14., kedd, 11:58
Több mint negyven operatőr ötvenöt filmje szerepel a szerdán kezdődő Aranyszem Operatőri Fesztivál háromnapos versenyprogramjában, az eseménynek az Uránia Nemzeti Filmszínház ad otthont - tájékoztatott Novák Emil operatőr, az esemény főszervezője kedden.

A rendezvényt harmadik alkalommal hirdette meg a Magyar Operatőrök Társasága (HSC), a jelentkezők mintegy száz filmje közül előzsűri választotta ki a 16 kategóriában versengő alkotásokat - mondta a Balázs Béla-díjas alkotó.

Az indulók egyebek mellett dokumentumfilm, kisjátékfilm, természetfilm és kísérleti film kategóriában, valamint különböző televíziós műfajokban nevezhettek. A fesztivál 17. kategóriája Az év operatőre díj, amely ettől az évtől a nyáron elhunyt, kétszeres Kossuth-díjas Illés György nevét viseli.

A társaság ebben az évben is Legenda-díjjal jutalmazza azokat a kollegákat, akik szakmai munkájukkal és emberi példamutatásukkal a társaság tagságának kiemelkedő példaképei - mondta Novák Emil. Tavaly Illés György, Zsigmond Vilmos, Kovács László és Tóth János részesült az elismerésben.

A Legenda-díj elnevezése az idén: „The Arriman - the eye of the revolution", vagyis A forradalom szeme. Az elismerést az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulója alkalmából azok kaphatják meg, akik annak idején kamerával örökítették meg az eseményeket.

(MTI)

 Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
Aforizmák
„ Nem mindenki muzsikus, aki hegedűvel mászkál."
Abraham A Santa Clara
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ