Lengyel rajzfilm lett az Anifest4 fődíjasa
Dátum: 2006. december 2., szombat, 22:26
Pawel Weremiuk Lapok című lengyel rajzfilmje nyerte az Anifest4 elnevezésű nemzetközi fesztivál fődíját - az elismeréseket a szombati záróünnepségen adták át az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A lengyel filmrendezõ alkotása, amely egy nyugdíjas tornatanárnõ és egy rajzolt kutya párharcát eleveníti meg az idei Best of Anifest díj birtokosa.

Liszka Tamás szervezõ elmondta: idén látogatták meg a legtöbben a háromnapos fesztivál programjait. Az egész estés rajzfilmek közül kiemelte az Idõ felett járó lány és a The Christies című alkotásokat, amelyek rendezõi az ünnepségen is részt vettek.

A zsűri, amelynek tagjai Phil Mulloy, valamit Maruyama Masao producer, az egyik legnagyobb japán animációs stúdió vezetõje és Vincze Teréz filmkritikus voltak három különdíjat is kiosztott: George Gendi Pingpong, Joanna Quinn Családi kötelék és Annette Jung Az áruló szív című alkotásokat jutalmazta.

A fesztivál közönségdíját Till Novak Küldemény című filmje kapta.

A díjátadót követõen Satoshi Kon, a japán anime nagymesterének legújabb filmjét, a Paprika című mágikus-realista thrillert vetítették le.

A fesztivál díszvendége Phil Mulloy angol filmrendezõ volt, akinek a The Christies című egész estés szatírája az Anifesten mutatkozott be elõször.

A rendezvényen 24 európai alkotás versengett a fõdíjért, köztük angol, finn, francia, görög, lengyel, német és szlovák animációs filmek. Az egyetlen magyar induló Szilágyi Varga Zoltán Jegyzõkönyv Mansfeld Péter emlékére című alkotása volt.

A tavaly megrendezett Anifest fõdíját egy holland rajzfilm, a Tizenhét vette át.

(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„Az udvariasság hamis pénz, amelyért valódi értéket kaphatunk. "
Arthur Schopenhauer
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ