Barcelonai elismerés a Friss levegő-nek
Dátum: 2006. december 5., kedd, 11:38
Kocsis Ágnes vizsgafilmje a Friss levegő újabb külföldi elismeréssel gazdagodott a közlemúltban. Brüsszel, Reykjavik és Varsó után a Barcelonában megrendezett „l’Alternativa” zsűrijének elismerő oklevelét nyerte el.

A katalán fővárosban immáron 13. alkalommal rendezték meg a független filmek nemzetközi fesztiválját november 10-18. között.

Bár a magyar közönségnek még várnia kell a 37. Magyar Filmszemle Simó Sándor-díjas legjobb elsőfilmjére, a Friss levegő-t ugyanis január 4-én mutatja be a Mokép, külföldön számos fesztiválon látható Kocsis Ágnes alkotása.

Jelenleg a pozsonyi filmfesztivál versenyprogramjában és a római filmversenyen is vetítik a Friss levegő-t, majd Delhiben mutatja be a filmrendezőnők fesztiválja december második hetében.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
Aforizmák
„Ne azt várjuk, hogy a művészet váljon a mi számunkra hozzáférhetővé, hanem mi nyíljunk meg a művészet számára."
Werner Hofman
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ