Japán elismerés Politzer Péternek
Dátum: 2006. december 13., szerda, 13:20
Politzer Péter alkotása, a Csendes éj Tokióban elismerő oklevelet nyert az Akira Kurosawa Emlékmúzeum által megrendezett rövidfilmversenyen.

A rövidfilmek több hónapig tartó majd novemberben végződött nemzetközi seregszemléjére több mint ötszáz pályamű érkezett a nagyvilágból. A díjazottak között Politzer alkotása volt az egyetlen Közép-Európából érkezett film.

Akira Kurosava. a világhírű japán filmművész emlékére idén rendezték meg másodszorra a filmfesztivált.

               

Politzer Péter legújabb alkotása, a Csendes éj novemberben a kísérleti filmek madridi versenyén mutatkozott be a nemzetközi közönségnek elsőízben, és elnyerte a zsűri különdíját. Az Inforg Stúdióban készült rövidfilm jelenleg látható a hazai mozikban Robert Altman Az utolsó adás című műve kísérőfilmjeként.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„ Hogy szerelmes vagy, az nem ok arra, hogy szeressenek."
Hippolyte Taine
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ