Indiai díj a Friss levegőnek
Dátum: 2006. december 19., kedd, 10:55
Új-Delhiben december 18-án ért véget a második alkalommal megrendezett „Nők a kamera mögött” mottójú nemzetközi filmfesztivál. A játékfilmes mezőnybe húsz filmrendezőnő mutatkozott be, a filmek Európából, Dél-Amerikából és a Közel-Keletről érkeztek Delhibe. Az indiai fesztiválon Friss levegő című diplomafilmjéért Kocsis Ágnes a legjobb rendező díjat nyerte el.

Kocsis Ágnes első játékfilmjét eddig több mint harminc nemzetközi filmfesztivál hívta meg programjába. Brüsszelben fődíjat, Varsóban a filmkritikusok FIPRESCI-díját, és Pozsonyban a diákzsűri díját nyerte el, a Reykjavikban és Barcelonában megrendezett rangos seregszemlék elismerő oklevéllel jutalmazták. A Friss levegő világszerte elnyerte a filmkritikusok tetszését.

A magyar moziközönségnek sem kell már sokat várnia a 37. Magyar Filmszemle Simó Sándor-díjas legjobb elsőfilmjére, a Friss levegő-t január 4-én mutatja be a Mokép.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„Nem szabad szégyenkeznünk, ha beismerjük tévedésünket, mert ez azt mutatja, hogy bölcsebbek vagyunk ma, mint tegnap voltunk."
Jonathan Swift
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ