Indiai díj a Friss levegőnek
Dátum: 2006. december 19., kedd, 10:55
Új-Delhiben december 18-án ért véget a második alkalommal megrendezett „Nők a kamera mögött” mottójú nemzetközi filmfesztivál. A játékfilmes mezőnybe húsz filmrendezőnő mutatkozott be, a filmek Európából, Dél-Amerikából és a Közel-Keletről érkeztek Delhibe. Az indiai fesztiválon Friss levegő című diplomafilmjéért Kocsis Ágnes a legjobb rendező díjat nyerte el.

Kocsis Ágnes első játékfilmjét eddig több mint harminc nemzetközi filmfesztivál hívta meg programjába. Brüsszelben fődíjat, Varsóban a filmkritikusok FIPRESCI-díját, és Pozsonyban a diákzsűri díját nyerte el, a Reykjavikban és Barcelonában megrendezett rangos seregszemlék elismerő oklevéllel jutalmazták. A Friss levegő világszerte elnyerte a filmkritikusok tetszését.

A magyar moziközönségnek sem kell már sokat várnia a 37. Magyar Filmszemle Simó Sándor-díjas legjobb elsőfilmjére, a Friss levegő-t január 4-én mutatja be a Mokép.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
 
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
Aforizmák
„ Ha már Ádám evett a tudás fájáról, evett volna eleget."
Kner Izidor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ