Indiai díj a Friss levegőnek
Dátum: 2006. december 19., kedd, 10:55
Új-Delhiben december 18-án ért véget a második alkalommal megrendezett „Nők a kamera mögött” mottójú nemzetközi filmfesztivál. A játékfilmes mezőnybe húsz filmrendezőnő mutatkozott be, a filmek Európából, Dél-Amerikából és a Közel-Keletről érkeztek Delhibe. Az indiai fesztiválon Friss levegő című diplomafilmjéért Kocsis Ágnes a legjobb rendező díjat nyerte el.

Kocsis Ágnes első játékfilmjét eddig több mint harminc nemzetközi filmfesztivál hívta meg programjába. Brüsszelben fődíjat, Varsóban a filmkritikusok FIPRESCI-díját, és Pozsonyban a diákzsűri díját nyerte el, a Reykjavikban és Barcelonában megrendezett rangos seregszemlék elismerő oklevéllel jutalmazták. A Friss levegő világszerte elnyerte a filmkritikusok tetszését.

A magyar moziközönségnek sem kell már sokat várnia a 37. Magyar Filmszemle Simó Sándor-díjas legjobb elsőfilmjére, a Friss levegő-t január 4-én mutatja be a Mokép.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„ Az igazság nem tesz annyi jót a világgal, mint amennyi bajt okoz a látszata."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ