38. Magyar Filmszemle
Dátum: 2006. december 22., péntek, 10:43
A 38. Magyar Filmszemle 2007. január 30 – február 6-ig tart, helyszínei az előző évekhez hasonlóan a Jövő Háza Központ, a Palace Mammut és az Uránia Nemzeti Filmszínház lesznek.
A szemlére játékfilm kategóriában a verseny- és versenyen kívüli szekcióba összesen 47 darab 35 mm-es filmre és elektronikára készített alkotást, valamint 14 tévéfilmet neveztek a határidő lejártáig. Rövidfilm kategóriában 144 dokumentumfilm, 119 kísérleti- és  kisjátékfilm, valamint 29 tudományos-ismeretterjesztő film nevezése futott be.

A nevezett filmek magas száma  miatt – a filmszemle színvonalának megőrzése érdekében -  minden kategóriában előzsűri tett javaslatot a versenyprogram kialakítására.

- A játékfilmes előzsűri tagjai:
Heller Gábor forgatókönyvíró, Hirsch Tibor filmesztéta, Kálmán András médiaszakember, Kocsis Ágnes rendező és Politzer Péter rendező-vágó.

- A dokumentumfilmes előzsűri tagjai:
Csillag Ádám rendező, Csukás Sándor operatőr, Moharos Attila rendező, Petrovszki Zoltán filmszerkesztő, Pölöskey István filmszerkesztő és Tamás Amaryllis újságíró-fotográfus.

- A kísérleti és kisjátékfilmes előzsűri tagjai:
Hartai László rendező, Stöhr Lóránt filmkritikus és Varró Attila filmkritikus.

- A tudományos-ismeretterjesztő filmes előzsűri tagjai:
Rák József rendező-operatőr, Réz András filmesztéta és Mosonyi Szabolcs rendező.

Az előzsűrik döntése alapján 18 játékfilm, 40 dokumentumfilm, 30 kísérleti- és kisjátékfilm, valamint 9 tudományos-ismeretterjesztő film került be a szemle versenyprogramjába.

A versenyfilmek listája 2006. december 21-én legkésőbb 15-órától lesz elérhető a szemle hivatalos honlapján, a www.szemle.film.hu-n-n.

A szemlét Sándor Pál Noé bárkája című filmjével nyitják meg január 30-án a Budapest Kongresszusi Központban. Az ünnepség keretében az Életmű-díjakat és a Magyar Mozgókép Mestere címet is kiosztják.  
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
Aforizmák
„ Az emberek nem egészségesek, hanem boldogok akarnak lenni."
Karinthy Frigyes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ