Versenyben az Oscarért
Dátum: 2007. január 18., csütörtök, 8:27
Az Oscar-díjra nevezett külföldi filmek közül kilenc került be abba a csoportba, amelynek tagjai közül néhány nap múlva választják ki a díjra jelölt öt alkotást. A listán nem szerepel magyar film.
Egy algériai (Days of Glory/Indigenes), egy kanadai (Water), egy dániai (After the Wedding/Efter brylluppet), egy francia (Avenue Montaigne), egy német (The Lives of Others/Das Leben der Anderen), egy mexikói (Pan's Labyrinth/El Laberinto del Fauno), egy új-zélandi (Black Book), egy spanyol (Volver) és egy svájci (Vitus) film került be a csoportba.

Ez az elsõ alkalom, hogy az Amerikai Filmakadémia nyilvánosságra hozta az Oscar-díjra esélyes külföldi filmek bõvített listáját. Korábban az öt jelöltet az összes benevezett film közül választották ki, az új szabályok alapján azonban az idei évtõl már a jelölés elõtt közlik a bõvített listát. A listán szereplõ filmek számát New York-i és Los Angeles-i szavazók testülete szűkíti le ötre, a döntést január 23-án jelentik be.

Összesen 61 külföldi filmet neveztek be a legjobb idegen nyelvű film kategóriájába. Magyarország Hajdu Szabolcs munkáját, a Fehér tenyér című filmet nevezte be a 2007-es Oscar-díjra. A díjátadó ünnepséget február 25-én tartják majd.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
Aforizmák
„ A kétségbeesés lépcsőfokai felfelé vezetnek."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ