Versenyben az Oscarért
Dátum: 2007. január 18., csütörtök, 8:27
Az Oscar-díjra nevezett külföldi filmek közül kilenc került be abba a csoportba, amelynek tagjai közül néhány nap múlva választják ki a díjra jelölt öt alkotást. A listán nem szerepel magyar film.
Egy algériai (Days of Glory/Indigenes), egy kanadai (Water), egy dániai (After the Wedding/Efter brylluppet), egy francia (Avenue Montaigne), egy német (The Lives of Others/Das Leben der Anderen), egy mexikói (Pan's Labyrinth/El Laberinto del Fauno), egy új-zélandi (Black Book), egy spanyol (Volver) és egy svájci (Vitus) film került be a csoportba.

Ez az elsõ alkalom, hogy az Amerikai Filmakadémia nyilvánosságra hozta az Oscar-díjra esélyes külföldi filmek bõvített listáját. Korábban az öt jelöltet az összes benevezett film közül választották ki, az új szabályok alapján azonban az idei évtõl már a jelölés elõtt közlik a bõvített listát. A listán szereplõ filmek számát New York-i és Los Angeles-i szavazók testülete szűkíti le ötre, a döntést január 23-án jelentik be.

Összesen 61 külföldi filmet neveztek be a legjobb idegen nyelvű film kategóriájába. Magyarország Hajdu Szabolcs munkáját, a Fehér tenyér című filmet nevezte be a 2007-es Oscar-díjra. A díjátadó ünnepséget február 25-én tartják majd.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
Aforizmák
„ Vannak gonosz emberek, akik kevésbé lennének veszedelmesek, ha nem volna bennük semmi jóság."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ