Ma kezdődik a magyar film éves seregszemléje
Dátum: 2007. január 30., kedd, 8:01
Kitüntetések átadásával és Sándor Pál Noé bárkája című filmjének vetítésével ma kezdődik meg a 38. Magyar Filmszemle, Budapesten.

A megnyitón Hiller István oktatási és kulturális miniszter mond köszöntõt, majd átadják a Magyar Mozgókép Mestere művészeti díjakat. Az elismerést az idén Szabó István és Herskó János filmrendezõnek ítélték.

A filmszemlén hagyományosan életműdíjat is kiosztanak, a kitüntetést ebben az évben Máthé Erzsi színművész, Fakan Balázs dramaturg és Czigány Tamás dokumentumfilm-rendezõ veheti át.

A versenyprogramban 17 játékfilm, 39 dokumentumfilm, 30 kísérleti- és kisjátékfilm, valamint 9 tudományos, ismeretterjesztõ film szerepel. A játékfilmek versenyében az idén kettõs fõdíjat osztanak ki: az egyik elismerést az év legjobb szerzõi filmje, a másikat az év legjobb műfaji alkotása kapja.

A rendezvények helyszíne a Jövõ Háza Központ, a Palace Mammut és az Uránia Nemzeti Filmszínház.

A magyar film ez évi seregszemléjét Fábri Zoltán emlékének szentelik. A 90 éve született, Kossuth-díjas filmrendezõ tiszteletére életmű-kiállítás nyílik ma a Magyar Nemzeti Galériában.

(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„Kutya nehéz úgy hazudni, hogy az ember nem ismeri az igazságot."
Esterházy Péter
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ