Ma kezdődik a magyar film éves seregszemléje
Dátum: 2007. január 30., kedd, 8:01
Kitüntetések átadásával és Sándor Pál Noé bárkája című filmjének vetítésével ma kezdődik meg a 38. Magyar Filmszemle, Budapesten.

A megnyitón Hiller István oktatási és kulturális miniszter mond köszöntõt, majd átadják a Magyar Mozgókép Mestere művészeti díjakat. Az elismerést az idén Szabó István és Herskó János filmrendezõnek ítélték.

A filmszemlén hagyományosan életműdíjat is kiosztanak, a kitüntetést ebben az évben Máthé Erzsi színművész, Fakan Balázs dramaturg és Czigány Tamás dokumentumfilm-rendezõ veheti át.

A versenyprogramban 17 játékfilm, 39 dokumentumfilm, 30 kísérleti- és kisjátékfilm, valamint 9 tudományos, ismeretterjesztõ film szerepel. A játékfilmek versenyében az idén kettõs fõdíjat osztanak ki: az egyik elismerést az év legjobb szerzõi filmje, a másikat az év legjobb műfaji alkotása kapja.

A rendezvények helyszíne a Jövõ Háza Központ, a Palace Mammut és az Uránia Nemzeti Filmszínház.

A magyar film ez évi seregszemléjét Fábri Zoltán emlékének szentelik. A 90 éve született, Kossuth-díjas filmrendezõ tiszteletére életmű-kiállítás nyílik ma a Magyar Nemzeti Galériában.

(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„ A lángész számára a földön csak egy hely van, ahol menedéket élvezhet, és ez – a sír."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ