Elismerés Berlinben
Dátum: 2007. február 17., szombat, 18:09
Bogdán Árpád Boldog új élet címû filmje elismerõ oklevelet kapott az 57. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.
Február 17-én Berlinben Wieland Speck, a „Panorama" program igazgatója Bogdán Árpádnak elismerõ oklevelet adott át a BOLDOG ÚJ ÉLET címû filmért.

Bogdán Árpádot, aki a 38. Magyar Filmszemlén elnyerte a legjobb elsõfilmes díját, majd a nemzetközi közönségnek a Berlinale-n
mutatkozhatott be, várják vissza Berlinben. A programigazgató reménykedik abban, hogy a fiatal rendezõtehetséget következõ filmjével hamarosan viszontláthatja a berlini mustra meghívottjai között.

Bogdán Árpád (1976) két rövidfilm után a Laokoon Filmben készítette el önéletrajzi elemekkel átszõtt elsõ mozifilmjét, melynek forgatókönyvírója és rendezõje is egyben. Az intézetben felnõtt roma fiú története napjaink egy névtelen városában játszódik, névtelen szereplõkkel, fõszereplõje Orsós Lajos amatõr színész. A film producere Sipos Gábor
és Rajna Gábor, akik a Filmszemlén a produceri díjat kapták meg.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„ Kevés olyan bosszantó és elviselhetetlen dolog van a világon, mint másnak a jó példája. "
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ