Elismerés Berlinben
Dátum: 2007. február 17., szombat, 18:09
Bogdán Árpád Boldog új élet címû filmje elismerõ oklevelet kapott az 57. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.
Február 17-én Berlinben Wieland Speck, a „Panorama" program igazgatója Bogdán Árpádnak elismerõ oklevelet adott át a BOLDOG ÚJ ÉLET címû filmért.

Bogdán Árpádot, aki a 38. Magyar Filmszemlén elnyerte a legjobb elsõfilmes díját, majd a nemzetközi közönségnek a Berlinale-n
mutatkozhatott be, várják vissza Berlinben. A programigazgató reménykedik abban, hogy a fiatal rendezõtehetséget következõ filmjével hamarosan viszontláthatja a berlini mustra meghívottjai között.

Bogdán Árpád (1976) két rövidfilm után a Laokoon Filmben készítette el önéletrajzi elemekkel átszõtt elsõ mozifilmjét, melynek forgatókönyvírója és rendezõje is egyben. Az intézetben felnõtt roma fiú története napjaink egy névtelen városában játszódik, névtelen szereplõkkel, fõszereplõje Orsós Lajos amatõr színész. A film producere Sipos Gábor
és Rajna Gábor, akik a Filmszemlén a produceri díjat kapták meg.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„ Játssz, mert ha nem játszol, megöregszel, és ha megöregszel, meghalsz."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ